Gå til hoved-indhold
ol-kvinder i match raceKapsejlads
Glade piger umiddelbart efter udtagelsen. Fra venstre: Lotte Meldgaard, Trine Abrahamsen, Helle Ørum, Christina Refn, Ida Laurent, Rie Holm og Mille Jensen. På billedet mangler Camilla Ulrikkeholm. Foto: Christian M. Borch/ Sejlsport.dk

Otte kvinder udtaget til OL-bruttotrup

21 kvinder forsøgte, men kun 8 sejlere blev udtaget til den danske satsning frem mod OL om tre år i match race. Første opgave er mandag ved World Cup-finalen i England.

 

Af Troels Lykke |

21 meget talentfulde sejlere afsluttede lørdag middag tre dages intensivt udtagelsesprogram til den danske OL-satsning i match race, skriver  sejlsport.dk

Siden torsdag morgen har de været igennem et intensivt program, der bød på både store sejlsportsmæssige, fysiske og psykiske udfordringer for deltagerne.

Bag det spændende og omfangsrige program stod en udvælgelseskomité bestående af så kompetente folk som Dorte O. Jensen, Morten Henriksen, Rigo de Nijs og Jess Anderson.

Den praktiske vurdering af deltagernes fysiske kapacitet var lagt i hænderne på Sejlerlandsholdets fysiske træner, Peter Mortensen.

Kompetent trup
Efter den sidste vurdering stod otte sejlere tilbage, og de skal tilsammen udgøre den bruttotrup, der de kommende år udgør stammen i den danske satsning i match race frem mod OL i London i 2012.

De otte sejlere er:

Helle Ørum Nielsen (Århus Sejlklub)

Trine Abrahamsen (Skovshoved Sejlklub)

Camilla Ulrikkeholm (KDY)

Lotte Meldgaard (KDY/ Skovshoved Sejlklub)

Ida Laurent (Roskilde Sejllub)

Mille Jensen (Århus Sejlklub/ Kaløvig Bådelaug)

Christina Refn (KDY)

Rie Holm

Derudover blev Lærke Illsøe, Trine Palludan og Ida Hartvig inviteret med til den kommende træningssamling til oktober på dansk grund.

Også kollegaer på land
Match race-pigerne skal allerede i aktion mandag formiddag, når årets World Cup-finale starter i engelske Weymouth. Her deltager pigerne fordelt på to både, i stævnet der samtidig har status af For-for-for-OL.

For Helle Ørum Nielsen og Lotte Meldgaard var det noget særligt at blive udtaget til det samme hold.

”Vi er begge to ansat i Cowi og sidder endda i den samme division i firmaet. Så det bliver da lidt specielt at møde på arbejde efter Weymouth,” siger Lotte Meldgaard.

content-loader
content-loader
content-loader