Gå til hoved-indhold
danske sejelre får nu hjælp af polske og svenske sejlere. Arkivfoto: Troels LykkeKapsejlads
Arkivfoto: Troels Lykke

Danmark går nu i seng med Sverige og Polen

Dansk Sejlunion indgår formelt træningssamarbejde med Polen og Sverige, der skal bane vejen for fremtidens vindere i OL.

 

 

Af Troels Lykke |

Det er ikke hver dag, at et nationalt idrætsforbund indgår en aftale med to af de nærmeste konkurrenter om at træne sammen og dele viden.

Men i dag præsenterede Dansk Sejlunion sammen med den polske og svenske sejlunion et spændende nyt samarbejde, der skal gøre de tre nationer i stand til i fremtiden at tage kampen op med de største sejlsportsnationer.

Samarbejdet går i sin enkelthed ud på, at unge sejlsportstalenter og de bedste seniortalenter fra de tre nationer skal træne og konkurrere sammen ved udvalgte lejligheder hen over de kommende år.

Færre midler og hårdere konkurrence
Baggrunden for det nye samarbejde er, at de tre nationale sejlunioner hver for sig har oplevet at blive kraftigt udfordret på mængden af midler, der er til rådighed til dels de bedste sejlere og for talentudviklingen.

Samtidig er kravet for at være med i toppen af international sejlsport steget markant de seneste år.

”Der er flere regattaer, flere rejsedage og i det hele taget flere udgifter,” forklarede Dansk Sejlunions elitechef Michael Staal på dagens pressemøde.

”Ved at samarbejde på tværs og dele både kompetencer og udgifter vil vi blive bedre i stand til at kunne hamle op med de store sejlsportslande, der har markant større budgetter og udviklingsmuligheder,” forklarede den danske elitechef.

Glæde på tværs af Østersøen

I første omgang kommer det til at dreje sig om i alt tæt på 150 sejlere fordelt på 7 forskellige bådklasser. Og netop bredden i antal bådklasser fremhævede den polske generalsekretær, Tomasz Chamara, i dag.

”Vi har et forvejen et forholdsvis veludviklet ungdomsarbejde, men vi kan altid blive bedre. Og så har vi nogle bådklasser, hvor det hjemlige niveau ikke er særligt højt. Her vil det nye samarbejde i høj grad hjælpe os,” sagde den polske sejlsportschef.

For den svenske sejlunion kommer samarbejdet meget belejligt. ”Vi har ikke en så stærk talentudvikling som mange af de store sejlsportsnationer, men det får vi sat i gang nu med dette program,” fortalte den svenske sejlunions sportschef Steffan Rahm.

”Det her giver en struktur omkring de sejlere, der har et talent, men ikke lige har mulighederne. Jeg er derfor meget overbevist om, alle tre lande kommer til at få noget rigtig godt ud af samarbejdet,” lød den uddybende forklaring.

Bonus med nye venskaber

Udover det rent sportslige havde polske Chamara også et andet meget stort ønske til den fremtidige udveksling.

”Jeg håber virkelig, at det nye samarbejde vil være med til at give de unge sejlere nogle gode venskaber på tværs af landene. Det vil i høj grad være med til at styrke deres engagement og lyst til at sejle,” lød det polske håb.

I 2010 kommer det nye træningssamarbejde til at involvere ca.150 sejlere fordelt på klasserne Laser, Laser Radial, 420, 470, RS:X, 29er og 49er.

Michael Staal i midten med Raham th. og polsk træner til højre. Foto: Borch/sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader