Gå til hoved-indhold
Jesper BankSejlklubber
Jesper Bank deltager i Klubforerencen, hvor han skal sidde i panel og svare på spørgsmål i debat. Foto: Henrik Hansen

Jesper Bank skal inspirere sejlklubberne

På en klubkonference i november vil Danmarks største aktive sejlernavn fortælle om hvorfor han stadig er medlem af Fredericia Sejlklub, selvom han bor i Aabenraa. En masse andre indslag skal også klæde klubbens ledere på, fortæller Thomas Jacobsen fra Sejlunionen.

Af Troels Lykke |

På Dalum landbrugsskole skal klubbens ledere, bestyrelsesmedlemmer og andre fra klubberne klædes på fra 6. til 8. november.

Klubkonference 2009 er titlen. Thomas Jacobsen, tidligere OL-guldvinder og America's Cup-sejler, er projektleder på konferencen, hvor der er plads til 300 deltagere.

Indslagene bliver blandt andet: Grundkursus i lederskab, Ry Sejlklub voksede, professionalisme hos træneren, kvalitet på kapsejladsbanerne via uddannelse, Hvad betyder klubben for mig (Jesper Bank), Megatrends, gode råd til klubberne om at komme i medierne, råd til bestyrelsesarbejde (Jens Bjergmose).

Team building til klubbens ledere

Thomas Jacobsen møder vi i betonbunkeren i Brøndby, hvor Sejlunionen holder til:

"Vi vil levere faglig viden til sejlklubberne og lave en lille team building til dem. Vi skal fortælle sejlerne noget de ikke vidste i forvejen. Fx bliver der fortalt om hvordan havneomdannelser er sket på den gode måde og flere andre ting," siger Thomas Jacobsen.

Hvorfor stadig Fredericia Sejlklub?

Det er Thomas Jacobsen, der var OL-guldvindergast for Jesper Bank. Det er netop Jacobensen som fik vennen og kendissen med på klubforerencen.

"Jesper vil fortælle om de værdier i Fredericia Sejlklub, der gør at han bliver ved med at være medlem af den klub, selvom han bor i Aabenraa. Og bestyrelsesmedlemerne får råd fra direktør Jens Bjergmose fra Torm Fonden om hvordan man driver en bestyrelse optimalt," siger Thomas Jacobsen.

Mange forskellige behov - fx i Middelfart

Selv kommer Thomas Jacobsen fra Middelfart Sejlklub, hvor hans kone og børn også er aktive.

"Vores klub er jo et eksempel på hvor svært det kan være at tilfredsstille alle med fx et matchrace center, onsdagskapsejlere, ungdomsafdeling, tursejlere i sejlbåde og motorbåde og så er der klubben, som nogle er glade for at holde sølvbryllup i og andre vil hellere bruge klubhuset til stævner. Derfor skal klubbens ledere kunne mange ting," siger Thomas Jacobsen.

 

content-loader
content-loader
content-loader