Gå til hoved-indhold

Internationale supersites til vejrmelding

Når vejrmeldingen ikke lever op til forventningerne! Her er et par gode sites til dig!

 

 

 

Af Karsten Pennov |

Mon ikke vi alle har oplevet, at vejret ikke lige rettede sig efter vore ønsker? At det kom fra et ganske andet verdenshjørne eller i en ganske anden styrke end forudset?

Hvis du siger nej, så skal det nok passe, men så er du rimeligvis god til at fortælle skipperskrøner på kanten af virkeligheden!

På kanten af . Ja, i oktober sejler SHANTY II vel nok på kanten af sejlsæsonen og på kanten af de mange lavtryk, der piler over Atlanten til erstatning for det ellers så stabile Azorerhøjtryk, der i lang tid har rakt over det meste af Skandinavien!

Men da SHANTY II nåede til kanten af Nordsøen fra syd, så blev det tid at spille vejrkort igen. Også med store indsatser på bordet.

Tjekkedes sites

Vi har fundet mange gode websites, der næsten alle er enige i det meste. www.passageweather.com

www.metcheck.com (UK) viser på hver deres måde, hvad vi har i vente. www.magicseaweed.com viser tingene i animeret form. www.grib.us hører også til de sikre sites. Den sidste kan downloades gratis.

Når man ? (læs SHANTY II?s skipper) ? gerne vil frem i Verden, så har det ofte givet pote at satse på den af meldingerne, der er mest optimal i sejladsplanlægningen. Man skal dog regne med pay back fra tid til anden!

Således også den sidste dag i september da turen fra Dover via Dunkerque til Holland lignede en kanetur i sol og frisk vind agten for tværs.

På denne tur blev vi ikke opbragt af hurtiggående kedeliggrå kontrolskibe med signalflag LIMA hejst selvom vi krydsede TSSen lidt mere på skrå end bureaukratiets supermænd tillader.

Men vel ovre Kanalen ændrede vinden sig fra visken til hylen. Den forudsete front overhalede før tid og inden længe skiftede de blå havdønninger farve.

Den blidt vuggende ekvipage begyndte at opføre sig som et forårskådt føl for til sidst at danse som en texansk rodeotyr!

Ned af vandbjerge

På vej ned af et af de vældige vandbjerge på et heftigt surf bemærker en af de unge gaster, at vi vist er tæt på bunden. Vi sejler jo imellem de mange banker tæt på den flamske kyst.

Og jo, den store slasker der fylder cokcpit?et et øjeblik efter smager da heller ikke af det reneste havsalt! Underholdningsværdien af en pludselig meget våd skipper var stor!

Vi farer af sted langs belgierkysten med mere end 10 knots. Og kan forudse kuling mod strøm på Vester Schelde.

Så her tages en beslutning. Kort fremme dukker en vældig breakwater frem af disen. Grøn/hvide signaler skinner os i møde fra Zeebrugge forhavn. Indsejlingen passeres med ræling og genua under vand.

Der var ikke lige tid til at kontakte Port Control for clearance selvom almanakken foreskriver det.

Nå, vel i havn begyndte det kedelige job med at tørre skib og besætning.

Dagen slutter med en enkelt dram til modvirkning af en evt. truende dehydrering p.g.a. saltlagringen fra de gråbrune vandbjerge.

Læs mere på www.ftlf.dk

content-loader
content-loader
content-loader