Gå til hoved-indhold
Koch og sommer i englandKapsejlads
Kock og Sommer i Weymouth, mens de var på benene. Foto: Christian M. Borch/sejlsport.dk

Henriette og Lene legede badedyr i England

Allan Nørregaard og Peter Lang er stadig på andenpladsen, da 49erne blæste inde. I Laser Radial avancerede Alberte Holm Lindberg til 6. pladsen, mens 470-pigerne kæntrede hele tre gange på to sejladser.

 

Af Christian M. Borch, Sejlunionen |

Efter en lang dags venten i den hårde blæst, blev alle sejladser for 49er-klassen afblæst sidst på eftermiddagen.

I den samlede stilling betyder det, at Allan Nørregaard og Peter Lang fortsat er at finde i toppen af resultatlisten på den samlede andenplads.

Aflysningen af dagens sejladser faldt dog ikke helt i Allan Nørregaards smag.

”Resultatmæssigt er der selvfølgelig fint, for vi kan jo næsten ikke ligge meget bedre. Men det er alligevel ærgerligt, at vi ikke kommer ud i dag. For vi ville meget gerne ud og få noget træning i hård vind.”

Gårsdagens tre sejladser indbragte dem udover 5. og 8. plads også en sejr i den sidste sejlads. Det placerer dem 7 point efter de førende australiere, Outteridge og Jensen, og med 9 point til tredjepladsen, som engelske Evans og Hiscocks sidder på.

Alberte op som 6er

På Laser Radial-banen fortsatte Alberte Holm Lindberg i dag sin fremgang. Med to placeringer som 12 og 3, avancerede hun i dag en enkelt plads, så hun nu indtager den samlede 6. plads.

”For både i går og i dag gælder det, at jeg sejler rigtigt hurtigt,” fortæller Alberte, men hun er ikke helt tilfreds.

”Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg skal ned at svømme et par gange. Det koster nogle dumme placeringer,” sammenfatter hun Weymouth-stævnets første to dage.

I tirsdagens sidste sejlads havde Alberte Holm Lindberg feltets bedste fremgang, da hun rykkede op fra 12. til 3. pladsen alene på den sidste halvdel af sejladsen.

”Det handler meget om tålmodighed,” forklarer den danske Laser Radial-pige. ”Vinden springer en del, men den vender altid tilbage igen efter et lille stykke tid. Det virker som om, at jeg har mere overskud end konkurrenterne til at kigge op og se vinden.”

Også de øvrige danske piger havde en god dag. Maiken Schütt er nu nr. 13 og Cathrine Hall lige efter.

3x vandgang for 470-pigerne

I 470-jollen væltede Henriette Koch og Lene Sommer bogstavelig talt ind i en uheldig stime i dag.

I den kraftige blæst med vindstød målt op til 35 knob, røg de to World Cup-førende danskere i baljen ikke færre end tre gange i løbet af dagens to sejladser.

”Selv en C-sejler træner ville nok have revet håret af sig selv over vores præstation,” grinede Henriette Koch, og beretter videre om, hvordan langt over halvdelen af feltet kæntrede mindst en gang i løbet af dagen.

”Jeg har aldrig før set så mange, der kæntrer i samme sejlads, som i dag. Det var lidt vildt!”

Direkte adspurgt vurderer Henriette Koch, at der var meget stor kvalitetsforskel på deres præstation i forhold til mandag.

”I går gik klart bedre end i dag. Vi sejlede hurtigere og laver 11 og 4 på trods af nogle katastrofe starter,” siger hun.

Samlet ligger de danske 470-piger nu nummer 10 efter 4 sejladser.

Kæntring midt i starten

En af dagens tre kæntringer skete små to minutter før start, da bommen fanger en bølge.

”Derefter blev der godt nok råbt og skreget en del i båden. Vi er ikke kæntret i en kapsejlads i de sidste 1½ år (sidste gang var i december 2007 i Melbourne, red.), og så ryger vi tre gange på en dag. Det er ret frustrerende,” indrømmer Henriette Koch.

”Det plejer at være os, der griner af de andre, når de kæntrer i de her forhold. Men i dag har de nok fået taget revanche.”

Lav på vægten
Pigernes træner, Pete Conway, havde gerne set et lidt andet udbytte af dagen, men kunne samtidig pege på en afgørende faktor i dag.

”Det er tydeligt, at der er en grænse for pigerne omkring 20 knob. De styrede fuldstændig medal race i Hyeres, som fandt sted i lige under de 20 knob. Men en dag som i dag, hvor der kommer mere vind, så mangler de lidt vægt og så begynder det at knibe med stabiliteten i båden.” 

Resultatlister: www.sailracer.co.uk/events/18401/results.htm

content-loader
content-loader
content-loader