Gå til hoved-indhold
Her ses en Spækhugger under Palby Fyn Cup. "Klassen var skrap til DM i år," siger America's Cup-sejleren Morten Halkier til minbaad.dk. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Her ses en Spækhugger under Palby Fyn Cup. "Klassen var skrap til DM i år," siger America's Cup-sejleren Morten Halkier til minbaad.dk. Foto: Troels Lykke

Ny dansk mester fundet i Spækhugger-klassen

Faaborg-båden 'Godtnok' med Kaj Thomsen, vinder alligevel DM efter at Sejlunionens Appel- og Regeludvalget underkendte Sletten Bådeklubs protestkomitee. Anker Schrøder må derfor aflevere guldet tilbage.

Af Troels Lykke |

Nu foreligger Appel- og Regeludvalgets afgørelse omkring den 7. sejlads ved Spækhugger-DM i 2009 i Sletten.

Afgørelsen blev, at udvalget underkendte protestkomiteens afgørelse, og at 7. sejlads ikke skal indgå i resultatet.

Derfor har Sletten Bådeklub udarbejdet en revideret resultatliste. Heraf fremgår det, at 17 både får en ny placering

I top 3 betyder det, at DEN 229 vinder med Kaj Thomsen, DEN 133 med Lars Møller bliver nr. 2 og Anker Skrøder i DEN 220 tager alligevel ikke guld, men må nøjes med bronze.

Spækhugger-formand: Det har vi lært

Hvis vi skal lidt ud i det juridiske, er der flere spændende vinkler, forklarer Spækhuggerklubbens formand Jesper Andersen fra Århus:

- banelederens kompetence til at gribe ind i en sejlads er stadfæstet.

- der er en sammenhæng mellem sejladsprogrammet og afviklingen i forhold til, hvornår en sejlads kan opgives. Sejlerne skal ikke "forsætte til den bitre ende".

- når der gives godtgørelse, skal protestkomiteen tilstræbe "retfærdighed for så mange både som muligt".

- en sejler er kun part i en sag, hvis han selv har anlagt en protest- eller godtgørelsessag, er direkte modpart eller skriftligt har protesteret mod en afgørelse fra protestkomiteen.

content-loader
content-loader
content-loader