Gå til hoved-indhold
Familien Carlsen på Sagitta 35Tur
Familien Carlsen skrev undervejs hjem til Bådmagasinet, nu har de udgivet en bog, der er værd at læse.

Ny jordomsejlerbog

Familien Carlsen fra Klampenborg sejlede jorden rundt i en langsom Sagitta 35 i to år. Det er der nu kommet en herlig bog ud af, "I samme båd", der har fine billeder, kort og gode forklaringer. Se TV2-indslag.

Af Troels Lykke |

Hvad sker der, når man propper en moderne familie om bord på en båd, hvis areal svarer til et mindre børneværelse?

Dropper sikkerhedsnettet og skærer forankringerne til familie og venner, job, karriere og skole i to år? Hvordan lever man uden fjernsyn og vaskemaskine, sit daglige bad og Netto henne om hjørnet?

Vi drømmer alle sammen om det fra tid til anden: at give los i hverdagen og stikke af fra det hele - trods eventuelle ubekvemmeligheder. Hannelore Dörner gjorde det med sin mand, Niels Vejrup Carlsen, og deres to børn.

De stak til søs og brugte to år på at sejle jorden rundt i en 10 meter lang sejlbåd - selvom Niels var den eneste med blot et minimum af sejlererfaring, da de tog af sted.

I samme båd er en families rejseberetninger fra to år til søs - den handler om det fantastiske i at se hele verden på en ny og spændende måde, at sejle om kap med delfiner, møde voksne og børn fra andre lande og kulturer, at gå i skole midt på Atlanterhavet, opleve Stillehavets og dets øers skønhed og meget mere.

Søsyge og lidt plads

Men bogen fortæller også om søsyge, fire mennesker på uendelig lidt plads, uvejr på åbent hav, skrækken for at møde pirater og om at være ved at forlise.

Bogen handler om at gribe livet og udnytte tiden, inden hverdagen igen kalder derhjemme - i form af skolegang for børnene og udløbne orlov for forældrene.

Forfatteren fortæller med humor og indlevelse om alle oplevelser på turen - små, som store - og bogen er oplagt læsning for alle, der drømmer om eventyr og om at komme væk fra en ofte stresset hverdag.

Her er inspiration til at gøre noget ved drømmene. Hannelore Dörner er reporter og fotograf på DR1.

Hannelore Dörner
"I samme båd"

299 kr.
239 sider, indbundet og illustreret
Isbn 9788778876690
1.udgave, 1. oplag
Udgivelse: 20. august 2009

Se familien fortælle i »Go' aften Danmark«

content-loader
content-loader
content-loader