Gå til hoved-indhold
420-joller sejles en del i Roskilde og i Kerteminde. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dkKapsejlads
420-joller sejles en del i Roskilde og i Kerteminde. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

420 sejlere godt på vej

Men synd og ulogisk at Sejlunionen har valgt at udtagelsen af de tre tomandsjolle-besætninger, der skal repræsentere Danmark til WYSC, skal sejles i 29er. Det fortæller Henrik Kold fra Kerteminde.

Af Troels Lykke |

Henrik Kold fra Kerteminde Sejlklub giver rapport fra 420 jollemiljøet:

To danske 420 besætninger deltog i det store internationale stævne i Imperia, Italien fra den 3-6. dec. med deltagelse af de bedste besætninger fra 8 nationer, heriblandt verdensmesteren.

I Open klassen (drenge og mix besætninger) var der 89 både til start og i dame klassen var der 42 deltagere.

De to danske besætninger,  som begge har sidste års vindere af Torm’s Grandprix i optimistjolle som skippere , var i Open klassen  Balder Tobiasen og Magnus Jung, og i dame klassen Julie Kold og Lærke Lokdam.

Balder og Magnus sejlede en meget flot serie med to top 10 placeringer (men måtte desværre bytte en 4. plads i sidste sejlads med en BFD) men sluttede trods dette som nr. 26.

Julie og Lærke klarede sig også rigtig flot, men måtte også indkassere en BFD og endte på en samlet 29. plads.  

Fortsat meget at lære

Ingen tvivl om at de 2 besætninger fortsat har meget at lære i handlingen af 420 jollen. Men set i lyset af at Balder og Magnus kun har sejlet sammen siden sommerferien og Julie og Lærke først er startet i efterårsferien, lover det rigtig godt for fremtiden.

Det er begge meget ambitiøse besætninger, som vil give den fuld gas med træningen igennem vinteren og foråret.

Som første led i forberedelsen til næste sæson, flyver begge besætninger til Cork i Irland fra den 1-6. januar for at deltage i en træningslejr med nogle af verdens bedste 420 trænere.  

Herudover vil der blive en række weekends i februar/marts med internationale 420 trænere på. I påsken regner begge besætninger med at tage til Palermo for at få 3-4 dages træningslejr og efterfølgende deltage i de Italienske mesterskaber.

Ulogisk DS-beslutning

Synd og ulogisk at DS har valgt at udtagelsen af de 3 tomandsjolle besætninger der skal repræsentere Danmark til WYSC skal sejles i 29’ i Danmark, trods det at der til WYSC sejles med 1 besætning i 29’ og 1 drenge og 1 pige besætning i 420 jollen, forklarer Henrik Kold. 

content-loader
content-loader
content-loader