Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh-Christensen i QingdaoKapsejlads
Det ser ud til, at KDY nu i højere grad vil forsøge at skaffe midler til eget center og egne sejlere. Samtidig kører man en ny positiv stil overfor Sejlunionen, fortalte en kilde fornylig til minbaad.dk

Se KDYs nye eliteudvalg

Bank, Bojsen-Møller, Ive, Høgh-Christensen, Ward er blot nogle af de nye rådgivere i KDY, der nu virker positiv overfor Sejlunionen.

Af Troels Lykke |

Nu styrkes centeret med yderst kompetente sejlere der skal hjælpe sejlere, skriver KDY på deres hjemmeside.

På KDY.dk skrives blandt andet:

På nuværende tidspunkt er der 29 jollesejlere samt 25 kvindematchracesejlere tilknyttet centeret, som alle er udvalgte lovende elitesejlere indenfor de olympiske klasser 470, Laser, Laser Radial, RS:X, 49’er og kvinde Match Race.

Denne gruppe af sejlerne udgør ca. halvdelen af samtlige danske elitesejlere på dette niveau.

For at hjælpe de meget lovende sejlere til endnu bedre resultater op til OL i 2012 har KDY valgt at styrke centeret yderligere.

Nogle af de bedste sejlere herhjemme bakker nu aktivt op omkring centeret og vil øse af deres erfaringer til hjælp for sejlerne.

Eksperterne

Følgende vil indgå i centerets aktiviteter, som eksperter på hver deres områder:

·       Jonas Høgh Christensen (OL deltager og verdensmester): Støtte til Laser sejlerne samt medlem af bestyrelsen for kraftcenteret

·       Jonatan Persson (OL deltager): Støtte til 49’er sejlerne, coach for kraftcentertræner samt medlem af bestyrelsen for kraftcenteret

·       Lars Ive (OL deltager): Nyt medlem af bestyrelsen for kraftcenteret

·       Susanne Ward (OL deltager og europamester): Støtte til 470 sejlerne

·       Jakob Bojsen-Møller (OL deltager og verdensmester): Støtte til 470 sejlerne

·       Lars Nordbjærg: (International Match Race elite): Støtte til kvinde Match Race

·       Kim Kristensen (tidl. OL landstræner): Støtte til kraftcentertræner og sejlere i grej og elitetræning

·       Jesper Bank (OL vinder og verdensmester): Mentor for kraftcentertræner

Der arbejdes i øjeblikket på at tilknytte ekspert for RS:X.

KDY vil aktivt gå efter at få tiltrukket internationale mesterskaber i de olympiske klasser, for dermed også at styrke kraftcenteret.

Positiv elitechef

Hos Dansk Sejlunion hilser elitechef Michael Staal initiativet varmt velkommen:

”Det er dejligt at se, hvordan KDY investerer flere ressourcer i at skabe de bedste rammebetingelser for talentudviklingen i det storkøbenhavnske område. Samtidig er det glædeligt, at KDY får tidligere og nuværende sejlsportsikoner til at bidrage aktivt med coaching til kraftcenterets træner og med råd og vejledning til sejlertalenterne.” 

Positive samarbejdstoner

Centeret vil dermed være et af de absolutte elite hot spots herhjemme, hvor forhenværende, nuværende og kommende elitesejlere mødes for i fællesskab at bringe traditionen for medaljer ved OL i sejlsport videre på bedst mulig vis.

Det skal ske i nært samarbejde med Dansk Sejlunion og Team Danmark, som sammen med Hørsholm Kommune støtter kraftcenteret økonomisk.

Bestyrelsen i KDY Kraftcenter v/Formand Jørgen Thorsell
 

content-loader
content-loader
content-loader