Gå til hoved-indhold
dolmer og neergaard til danish openKapsejlads
Jann Neergaard og Jens Dolmer, th. under Danish Open i sidste uge i Århus. Begge sejlede for Ericsson Racing Team og begge har deltaget i America's Cup. Foto: Troels Lykke

Flere prof-sejlere - flere sponsorer

Den fremsynede skipper Per Weiskvist fra Kerteminde Sejlklub har hyret profferne Bouwe Bekking og Jens Dolmer fra Volvo Ocean Race. Og netop det kan skaffe flere sponsorer til danske både, mener Jens Dolmer, vi taler med.

Af Troels Lykke |

Jens Dolmer er stadig hyret af Ericsson Racing Team fra Volvo Ocean Race, der stoppede i juni. Han arbejder med VIP-sejladser og passer på VO 70erne i Stockholm.

Samtidig er bådkaptajnen fra Ericsson 3 med til at forsøge at overbevise Ericsson-koncernen om, at de bør tage en tur mere i Volvo Ocean Race 2011-2012.

10. og 11. oktober træder Jens Dolmer om bord på en J/V 41er fra Kerteminde. Det gør han sammen med den anden professionelle sejler Bouwe Bekking.

Proffer er vejen frem

Og det intiativ fra skipper Per Weiskvist roser Jens Dolmer i dag overfor minbaad.dk:

"At hyre proffer til danske både kan være vejen frem, man kender det ude fra den store verden, hvor der er fuldprofessionelle hold, men en mellemting, som Per Weiskvist gør det med Bouwe og jeg er også en løsning. Vi kan coache sejlerne og løfte dem til nyt niveau, der øger deres sejlglæde."

Om sponsorer siger han:

"Vi kommer fra Volvo Ocean Race og har tiltrækningskraft på sejlere og pressen og dermed til sponsorerne. Jeg støttede også Jonas Warrer (i Danish Open) for at hjælpe ham i gang. Vi må prøve at hjælpe hinanden og udbrede storbådssejladsen i Danmark, og det gør vi blandt andet ved, at Bouwe og jeg sejler for danske hold," siger Jens Dolmer fra Stockholm.

Bedre betalt i Middelhavet

Jens Dolmer forklarer, at man typisk er bedre betalt, når man sejler for hold i Middelhavet.

"Men vi syntes det er sjovt, at sejle i Danmark med danske besætninger," siger Jens Dolmer.

Og det går frem med storbådssejlads i Danmark, mener han:

"De sidste fem år er der langt flere større både herhjemme fx med Farr 40 feltet og senest med Big Boat-stævnet i Kerteminde. Og det kan blive interessant for sponsorerne. Det kunne være godt med en tour for store både herhjemme, som det ses i Middelhavet."

Hvad siger du til, at du nu skal sejle på en J/V 41er til storbådssejlads ?

"Det glæder jeg mig til, det ser ud til, at det er en fin båd med stort potentiale. Og de vil prøve, at se hvor langt de kan nå med deres projekt. Jeg glæder mig utroligt meget til at sejle med dem. Jeg vil prøve, at se om jeg kan give dem input fra Volvo Ocean Race, men det er ikke ensbetydende med at jeg skal lave tingene om."

Og taktiker bliver Bouwe Bekking, hvordan bliver det at sejle med ham?

"Det glæder jeg mig også til. Jeg skal holde ham væk fra stenene," griner Jens Dolmer, under henvisning til Bouwe Bekkings fatale grundstødning med Telefonica Blue i Marstrand.

Dolmer og Bekking træder om bord denne J/V 41er.

content-loader
content-loader
content-loader