Gå til hoved-indhold
Matchrace-kvinderne foran ny Elliott 6 m. I front står Susanne Ward, der skal sejle for Danmark i Miami til januar. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Matchrace-kvinderne foran ny Elliott 6 m. I front står Susanne Ward, der skal sejle for Danmark i Miami til januar. Foto: Troels Lykke

KDY er nu i spidsen for matchrace-kvinderne

Lørdag kunne Dansk Sejlunion og kraftcentrene i KDY og Oure præsentere en fælles justering af dansk sejlsports matchrace for OL-kvinder.

 

Af Troels Lykke |

Fremover er det planen, at dansk sejlsports matchrace-satsning placeres på de to kraftcentre i Rungsted og Oure med det administrative og koordinerende ansvar placeret i Rungsted med Anders Kristensen i spidsen.

I det nye setup indgår Dansk Sejlunion med sine to nye Elliott-både, kontante tilskud til aktiviteter og trænerløn, Sejlerlandsholdets fysiske træner og en række andre kompetencer, fortæller Sejlunionen.

Kongelig Dansk Yachtklub, som sammen med Dansk Sejlunion har udviklet den justerede satsning, investerer i såvel materiel som direkte økonomisk støtte og manpower, ligesom kraftcenter og faciliteterne i Rungsted geares til aktiviteter både for eliten samt talenter.

Derudover har Skovhoved Sejlklub tilkendegivet, at klubben ønsker at bidrage til den justerede satsning med materiel.

Kraftcenteret i Oure stiller udover træningsfaciliteter også muligheder for overnatning og trænerbistand til rådighed, samtidig med at Oure desuden etablerer løbende kraftcentertræning i matchrace for talenterne. På denne måde skabes der også i dette område en fødekæde frem mod landsholdet.

Når både Kongelig Dansk Yachtklub, Skolerne i Oure Sport & Performance og Skovshoved Sejlklub alle sammen er interesseret i at bidrage til og samarbejde om et justeret setup sammen med Dansk Sejlunion, er der skabt en stærk model som grundlag for den bredest mulige satsning mod medaljer i 2012.

Målet er en medalje
Det oprindelige matchrace-projekt justeres endvidere på den måde, at der samles en bruttotræningsgruppe i kraftcenteret i Rungsted, der udover den eksisterende trup suppleres med centerets øvrige matchrace-sejlere.

Samtidig overtager kraftcenteret den såkaldte klassetræner-funktion med direkte reference til Dansk Sejlunions landstræner.

"Dansk Sejlunions elitechef, Michael Staal, er meget klar, når han understreger, hvad det fælles mål er for den danske satsning på matchrace for kvinder. Det gælder om at få et dansk hold til OL og vinde en medalje,"lyder det fra elitechefen. ”

"Men der er nogle milepæle på vejen, som vi skal nå. Og det er i første omgang at nå så gode resultater i 2010, at matchrace kan få Team Danmark-støtte i 2011,"”siger Staal.

Staal stolt af dansk sejlsport
Det nye samarbejde med de to kraftcentre får rosende ord med på vejen fra elitechefen: ”

"Jeg er meget tilfreds med, at vi er kommet frem til denne løsning. For på denne måde samler vi alle de bedste ressourcer omkring matchrace-pigerne. Jeg er stolt på dansk sejlsports vegne. Vi bruger vores lyst, vilje og evne til at samarbejde.”

I KDY glæder Kraftcenter-træner Anders Kristensen sig meget til den kommende opgave. ”Jeg ser meget frem til at arbejde for dansk sejlsport på højeste niveau. Jeg ser et stort potentiale i de danske piger, og jeg vil gerne være den første til at sige, at jeg tror, at vi tager en OL-medalje i London i 2012!”

Michael Staal forklarede om nye ændringer. "Denne her er en af de mere populære beslutninger," siger Michael Staal til minbaad.dk.

Sejlerne fotograferes af Per Heegaard. Trine Abrahamsen helt tilbage gik ikke op i den sag.

Lars Ive, direktør for North Sails, fortalte KDY-sejlerne om hans rolle i et advisory board i den royale klub.

content-loader
content-loader
content-loader