Gå til hoved-indhold
Stig Westergaard (i midten) og Jens Bojsen-Møller giver nu gode råd til Sejlunionens elitechef. Det kan minbaad.dk kun bifalde. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Stig Westergaard (i midten) og Jens Bojsen-Møller giver nu gode råd til Sejlunionens elitechef. Det kan minbaad.dk kun bifalde. Foto: Troels Lykke

Westergaard, Bojsen-Møller og Nørregaard

Det er nogle af navnene i nyt advisory board for Sejlunionens bestyrelse.

 

Af Troels Lykke |

Den rådgivningsgruppe, som fremover skal være Dansk Sejlunions bestyrelses sparringspartner på eliteområdet, er nu på plads.

Det såkaldte advisory board’s opgave bliver at rådgive og inspirere bestyrelsen, således at bestyrelsen i fremtiden bedre kan vurdere eliteafdelingens resultater og kvaliteten af de strategier, handlingsplaner og budgetter, som bliver udarbejdet, skriver Sejlunionen til pressen.

Det nye advisory board kommer til at bestå af fire eksterne repræsentanter og to personer fra bestyrelsen. Endvidere deltager sejlunionens elitechef som observatør i gruppen. Sammensætningen af det nye advisory board bliver:

- Stig Westergaard, tidligere OL-topsejler, nu professionel sejler (se ham i VOR)

- Jens Bojsen-Møller, tidligere OL-topsejler, idrætsfysiolog og idrætsforsker (og OK-sejler)

- Allan Nørregaard - aktivrepræsentant

- Lars Sørensen, Sportschef i Dansk Svømmeunion

- Peter Gedbjerg, bestyrelsesmedlem Dansk Sejlunion

- Hans Vengberg, bestyrelsesmedlem Dansk Sejlunion

- Michael Staal, Dansk Sejlunion elitechef, observatør

Dansk Sejlunions formand Carl Gerstrøm ser frem til fremover at få meget kompetent sparring omkring dansk sejlsports elite- og talentarbejde. ”

"Det glæder mig meget, at vi har kunnet samle så meget erfaring og ekspertise i vores nye advisory board. Med Stig og Jens får vi to meget succesfulde OL-sejlere med erfaring fra forskellige olympiske bådtyper. Det er samtidig meget værdifuldt, at Jens er idrætsfysiolog og idrætsforsker, "siger Carl Gerstrøm.

Spændende nytænkning

En overraskende person i det nye advisory board er den meget succesfulde sportschef for svømmelandsholdet, Lars Sørensen.

"Det har været meget vigtigt for bestyrelsen, at der minimum var en person, der ikke kom fra sejlsportens verden. Men vedkommende skulle stadig havde en solid, sportslig baggrund fra en succesfuld individuel idrætsgren med både kvindelige og mandlige idrætsudøvere på topplan. Så vi er meget glade for, at en så succesfuld sportschef som Lars synes, det er en interessant udfordring at være med omkring det strategiske arbejde i en anden sportsgren," tilføjer Carl Gerstrøm.

Allan Nørregaard udpeget blandt sejlere

Der bliver også plads til de aktives egen repræsentant i den nye rådgivningsgruppe. Denne plads har er 49er-sejleren Allan Nørregaard blevet udpeget til af de øvrige landsholdssejlere.

Carl Gerstrøm har endvidere talt med nogle andre, tidligere topsejlere. Fælles for dem var, at de for tiden ikke havde tid og mulighed for at deltage, men de vil gerne bidrage med deres viden og erfaring i en dialog med sejlunionen.

Fakta om Sejlunionens advisory board

Udpeges af Dansk Sejlunions bestyrelse og sidder i en olympiade. Opgaven er at rådgive om elite- og talentstrategi, herunder udviklingsstrategier og overordnet prioritering af indsatsområder. Der kan også diskuteres kraftcenter-strategi, organisation og rekruttering ligesom den overordnede økonomiske prioritering.

Kort om personerne

Stig Westergaard: dobbelt verdensmester og europamester i Finn-jolle, verdensmester i Soling samt utallige andre internationale topresultater. I dag professionel sejler, med blandt andet Volvo Ocean Race på sit cv.

Jens Bojsen Møller: har vundet OL bronze og flere VM’er i Flying Dutchman, og har desuden vundet Soling VM sammen med Stig Westergaard. Hertil kommer mange andre flotte internationale topresultater. Til daglig idrætsfysiolog og idrætsforsker.

Lars Sørensen: Til daglig meget succesfuld sportschef i Dansk Svømmeforbund. Lars er manden, der har stået bag opbygningen af den store succes, dansk svømning oplever i disse år. Niveauet er her blevet så markant, at Danmark nu er i europa- og verdenseliten i en række discipliner.

Allan Nørregaard: 49er-sejler og aktiv repræsentant. Udover sin aktive karriere, der spænder over flere OL-kampagner, har Allan udført flere ad hoc træneropgaver. Allan er udpeget af de øvrige aktive elitesejlere.

content-loader
content-loader
content-loader