Gå til hoved-indhold
øvelse i Korsør HavnHavne
Øvelse i Korsør Havn, hvor sejler hæves med lift.

Læsø Havn opruster sikkerhed efter dødsfald

Den seneste ulykke i havnene fandt sted i Aalborg, hvor en ung mand faldt i vandet og druknede. Det har fået havnefogederne til at gennemgå sikkerheden i havnene på Læsø.

 

Af Troels Lykke |

Sikkerhed i havnene er forlængst forbedret herhjemme.

Det hele startede i Korsør for et par år siden med 'I sikker havn', hvor Codan blandt andet hjalp gule redningskranse til havnene via Dansk Sejlunionen.

Nu vil man også øge sikkerheden på Læsø.

"Vi har beredskabsplanerne liggende og dem tager vi nu frem og vi får rettet op på de forhold, der måtte være behov for. Det kunne for eksempel være at øge antallet af stiger, man kan klatre op ad, hvis man er faldet i vandet, eller det kunne være brandslukningsudstyret, der skal suppleres eller placeres mere optimalt, siger Folmer Hjorth Kristensen til Læsø Posten. 

Han slår fast at det er især om sommeren, når havnene er tæt pakkede med lystbåde og broerne, de myldrer af mennesker, at vi skal være sikre på, at beredskabsplanen fungerer.

Læs mere om sikkerhed i havnene.

15 sejlere omkom i Admiral's Cup 1979 - se tysk dokumentar

I en stærk storm mistede flere af verdens bedste sejlere livet, da de sejlede fra England mod Fastnet Rock. I en 30 minutter lang video fortælles om tragedien. Filmen er på tysk, men vises med fine billeder.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites