Gå til hoved-indhold
zoom i frederikssundKapsejlads
August Bomholt vandt Seatrade Cup og den samlede 2009-rangliste for drenge i Zoom8. Hos pigerne vandt Anna Beck Thelin. Zoom8-klassen har vokseværk og der er hård kamp om pladserne – og godt kammeratskab på land. Fotos: Kim Mølbjerg Olesen.

Zoom 8-klassen takker Sejlunionen for støtte

Zoom8-klassen sluttede 2009-rangliste med ”SeaTrade Cup” - arrangeret af Frederikssund Marbæk Junior Sejl Center og Zoom8-klubben, der takker for økonomisk hjælp fra DS.

Af Troels Lykke |

Stævneleder Peter Zachariassen fortæller efter weekends sejladser, hvor August Bomholt fra Yachtklubben Furesøen og Farum Sejlklub vandt.

”Vi kan glæde os over at Zoom8-klassen virkelig er blevet stor og stærk. I løbet af året har op imod 60 sejlere været med i Zoom8 og vi er blevet stor-leverandør af sejlere til fortsætterklasser som Europajolle, 29er og Lasere. Samtidig får vi hele tiden nye sejlere især Optimister som falder for aldersgrænsen eller skifter til Zoom8, fordi de bogstavelig talt er vokset ud af Optimisten”. Det var iøvrigt første gang et FMSJC holdt et Zoom8-rangliste stævne.

29 til start

Der var 29 startende til SeaTrade Cup, heraf en del nye som hurtigt fandt ud af, at konkurrencen i Zoom8-klassen er ganske skarp.

”Jeg er positivt overrasket over de dygtige sejlere og den hårde kamp om pladserne” siger den erfarne og navnkundige Villy Hansen som var baneleder. Villy.

Han siger videre:

"Generelt er jeg imod vi spreder sejlerne i alt for mange klasser, men jeg er ikke i tvivl om at Zoom8-klassen udfylder et vigtigt behov efter Optimisten”.

Villy Hansen er kendt for sit stor engagement i Optimistklassen gennem mere end 40 år – og han er fortsat aktiv som Optimistmåler.

Tak til Sejlunionen

Den nye formand for Zom8-klassen Morten Fonager mødtes med den nye bestyrelse og afholdt også en ekstra generalforsamling for at gøre det muligt at få flere medlemmer. Morten Fonager siger:

”Vi glæder os over den anerkendelse vi har fået fra bl.a. Dansk Sejlunion og den støtte vi får, herunder væsentlige økonomiske bidrag til Zoom8-sejleres deltagelse i VM, EM og NM. Det betyder meget for Zoom8-klassens udvikling.”

Ud over flotte placeringspræmier fra SeaTrade, så var der erindringspræmier fra Glasurit/BASF, så alle fik velfortjent noget med hjem. Lørdag aften var der tændt op i grillen og et laangt bord i klubhuset hvor sejlere, frivillige og forældre hyggede sig”

Vinder af stævnet blev August Bomholt fra Yachtklubben Furesøen og Farum Sejlklub. August Bomholt vandt også 2009-ranglisten for drenge. For pigerne blev 2009-rangliste-vinderen Anna Beck Thelin fra FMJSC.