Gå til hoved-indhold
Niels Thomsen fra X-Yachts i Hamborg, hansebootKort Nyt
Niels Thomsen i Hamborg før hanseboot, der kører for 50. gang på 49. år. Et år var der to udstillinger i hanseboot. Foto: Troels Lykke

X-Yachts: Sejlere køber både nu

På fredag starter Nordeuropas største bådudstilling, hanseboot i Hamborg. Her mødte vi X-Yachts salgsdirektør Niels Thomsen.

Af Troels Lykke |

Fra 24. oktober til 1. november kan du på hanseboots 66.000 kvadratmeter se cirka 1.000 både, sidste år var tallet 1.200 både.

En af udstillerne er X-Yachts, der stiller med fem både. I snart 30 år har X-Yachts udstillet på hanseboot, hvor deres første båd, en X-79er, blev vist frem i Hamborg.

Folk bestiller både nu

Salgsdirektør hos X-Yachts, Niels Thomsen, siger til minbaad.dk:

"hanseboot dækker det skandinaviske marked, derfor er vi med igen, selvom vi også lider under krisen, men netop oktober er et vigtigt tidspunkt at udstille både, da folk bestiller og køber dem i efteråret."

Niels Thomsen har gode erfaringer med udstillinger, under Både i Tuborg solgte X-Yachts lige efter udstillingen fire både, fordelt Xc 42 og X-34.

Og på deres egen udstilling hjemme i Haderslev blev fem brugte, men i standsatte både solgt.

Kvalitetsbåde sælger

X-Yachts ser lysere på fremtiden for salg af både:

"Der er optimisme i markedet, sejlerne taler ikke så meget om krisen mere, folk er trætte af det. Og så mener vi ikke, at kvalitetsbåde som X-Yachts er så hårdt ramt som andre i markedet. Se fx også på, at Hallberg-Rassy og Najad sælger, folk har stadig penge," siger Niels Thomsen, du kan møde i Hamborg de kommende dage.

Vi deltager i udstillingen og kan kun opfordre andre sejlere, at gøre det samme. Storbyen Hamborg, med 1,8 mio. indbyggere, byder nemlig også på masser af kultur og indkøbsmuligheder

Under hanseboot udstilles også i ny, lækker havn, nyt musikhus til milliarder, ses i baggrunden ved HafenCity. Busser kører fra udstillingen.

hanseboot

content-loader
content-loader
content-loader