Gå til hoved-indhold
daydream 28 på øresundKapsejlads
Daydream 28 manglede genua og gammeldags spiler

Ven Rundt: Aldrig så lang tid - aldrig så smukt

Jørgen Jensen fortæller om natsejlads om Ven, hvor vejret var smukt, men Daydream 25 måtte udgå, da de manglede en gammeldags spiler.

Af Troels Lykke |

Jørgen Jensen, København:

Ven rundt ved nat skulle blive en elevatortur jeg ikke har prøvet før, min ven Jens fra Svendborg og Christian fra Svanemøllen stævnede ud til startlinien på slæb efter min onkels båd Neptun.

Vi havde forsynet os med en dejlig varm pølse fra termokande og toastbrød, en god start på hvad er skulle vise sig både at blive en flot og en sur sejlads.

Vi fik den bedste start af alle og satte kurs mod Ven i den flotteste efterårshimmel, der var helt klar og med røde toner overalt.

Kunne ikke få øjnene fra det

Jeg kunne ikke få mine øjne fra det, det oplever man ikke ved sejlads om dagen så det var en kæmpe oplevelse.

Genakkeren var sat, men desværre drejede vinden mere agterover og var aftagende, det skulle vise sig at være dødsstødet for os, da vi ikke har en gammeldags spiler, så havde vi kunnet sejle dybere.

Vi kom ikke med toget, og måtte tage et slag ind under ven, og tabte masser af tid der.

Da vi rundede østsiden og rundede helt tæt under land og med fyrets flotte lys lige ned i båden, var vi nok sidst.

Vi trimmede lidt og hentede et par stykker, ud mod nordvest bøjen igen helt tæt under land for at vinde tid, forgæves for vinden løjede igen.

Manglede genua og gammeldags spiler

Efter rundingen satte vi code zero og det kom også til at koste dyrt, der kunne vi godt have brugt en gammeldags genua og opnået noget power.

Vii kunne ikke holde højde og måtte krydse hele vejen til Pinhätten, mens de forreste både havde kunnet holde det store fyr op og havde enda overskud og kunne falde ned vende om fyret og sætte spiler mere end tre timer før os.

Det var en kamp der ikke kunne vindes, og det satte sit præg på resten af turen.

Vi besluttede ikke at sejle helt op til fyret for vi ville aldrig nå resten af ture inden for tidsfristen kl 6.00 og med roret i bund stævnede vi mod havnen, det blev en lang og trist tur hjem.

Lige inden vi nåede havnen stod solen op i det flotteste blå lys, fantastisk at både se himlen orangerød og det smukkeste blå morgen farve. 

Aldrig så lang tid - aldrig så smukt

Vi havde været på havet i små 11 timer for at sejle rundt om den smukke ø midt i Øresund Hven.  Jeg har gennem mit sejlerliv været rundt om øen mange gange, aldrig har det taget så lang tid, aldrig har det været så smuk en tur.

Jeg er tilbage næste år for at gøre det bedre, sender vejrguden en dram inden starten og håber på den helt rigtige vindretning til min lille DayDream.

DayDream 25 har sejlet tre stævner i år: Ladies cup, Tjørn Rundt og Ven rundt ved nat, alle fantastiske sejladser.

Her er lidt højdepunkter fra i år:

Overhale en Matcher 31 til luv i let luft på Ladies Cup, sejle i det vildeste vejr med store bølger mellem klipper på Tjørn Rundt og stævne mod ven med den flotteste himmel over den Danske kyst.

Jeg kan varmt anbefale alle sejladser og håber, at der vil være en bedre opbakning, så der kommer flere danske både til Tjørn rundt og at flere vil opdage at det er skønt at sejle natsejlads.

Hilsen fra en glad og tilfreds bådebygger.

Jørgen fra Daydream, Svanemøllehavnen

content-loader
content-loader
content-loader