Gå til hoved-indhold
Glade Opti-sejlere i Herslev Strand med forældre og træner. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Glade Opti-sejlere i Herslev Strand med forældre og træner. Foto: Troels Lykke

Begyndere vintertrænes af verdensmester

Claus Høj Jensen har kastet sin kærlighed ind i trænergerningen for C-Optimister i Herslev Strand Sejlklub. Vi var med i lørdags til slalomtræning på Roskilde Fjord.

Af Troels Lykke |

Sæt dig længere frem. Skub sejlet længere ud. Kom tættere på bøjerne, lød det fra Claus Høj Jensen, tidligere verdensmester i Yngling, Drage og H-båd.

De 9 til 12-årige C-Optimister gjorde præcis, som deres træner forlangte det. Der var kold mellemluft i de omkring 70 minutter vi var på vandet.

Sikkerhed i højsædet

Alle havde tørdragter på, forsikrede Claus Høj Jensen overfor minbaad.dk, indimellem de mange råd til sejlerne.

"Vi sejler hver 14. dag hernede om lørdagen og der plejer at være godt vejr, også om vinteren, men vi sørger for, at sejlerne ikke er for længe ude, så alle syntes det er sjovt. Samtidig er vi mange gummibåde herude og vi har lige købt en Double-O-RIB for penge vi har søgt i fonde," siger Claus Høj Jensen, der selv havde en karriere i Optimistjolle.

"Men jeg var ikke særlig god," siger Claus Høj Jensen, sejlmageren, der siden har indhentet fagligheden og i dag er en af landets bedste kølbåds-sejlere. Senest vandt han Mestrenes Mester med Morten Nielsen foran kølbådsmestrene herhjemme.

Video hjælper på indlæring

Om sommeren er der 30 Opti-sejlere i Herslev Strand sejlklub. 9 sejlere var ude denne lørdag 21. november og på land havde en forælder lavet en gryderet og en anden i klubben, Bent, filmede og efterfølgende brænder han en CD til sejlerne.

"Vi har brugt meget video overfor børnene og de har lært meget af at se på sig selv og om 14 dage kommer Europas bedste kvindelige Zoom8-sejler og viser sejlerne hvordan man sejler en Optimist-jolle. Det bliver godt, men tænk hvor meget de unger lærer af, at være på vandet hver 14. dag her om vinteren," forklarede Claus Høj Jensen, der træner sejlerne gratis.

Claus Høj Jensen ved Herslev Strand Sejlklub med 450 medlemmer.

Cecilie på 10 år er en af de mest erfarne Opti-sejlere i klubben.

Klubben råder over mange klubjoller.

Slalomtræning. Sejlerne var yderst koncentreret, da vi kom forbi.

Sejlerne var Cecilie Amaile Tønner, Frederick D. Hansen, Lauge E. Nielsen, Mads Mikkelsen, Johan t. Møller, Kristoffer Kvist, Mathias Mikkelsen, Morten Madelung.

www.herslevstrandsejlklub.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader