Gå til hoved-indhold
Kitesurfer Steen CarstensKapsejlads
331,5 km fra Sprogø i Danmark til Lysekil i Sverige stoppede Steen Carstens rekordturen. Fotos: Thomas Aarebrot

Sådan smadrede dansker verdensrekord

Efter at have sejlet 331,5 km fra Sprogø i Danmark til Lysekil i Sverige stoppede Steen Carstens. Den eksisterende verdensrekord i langdistance kitesurfing var slået med 55,5 km.

Af Troels Lykke |

Mandag 17. august kl. 05.00 blev Steen Carstens samlet op på Nyborg strand af en stor Tornado gummibåd, for at blive sejlet ud til Sprogø, hvor vinden var perfekt.. 6-8 sekundmeter fra vest)

Ud for Sprogø hoppede Steen Carstens og hjælper Finn Noer i vandet og svømmede til land med alt kiteudstyret.

Efter en kravletur over glatte molesten startede rekordforsøget med militær præcision kl. 06.00. Kursen var sat mod nord, hvor Grenå blev passeret kl. 09.30.

I Grenå skulle gummibåden tanke benzin og imens sejlede Steen Carstens langsomt  udenfor havnen indtil gummibåden kom ud igen, fortæller Thomas Aarebrot.

Mørke skyer ved Læsø

Efter Grenå var kursen sat mod Læsø i det nordlige Kattegat og her kom den eneste store krise på turen. Mørke regnskyer

over Jylland fik vinden i Kattegat til at aftage til 2 sekundmeter og det er for lidt til at kitesurfe.

Lå 30 minutter i vandet

I ca. 30 min. lå Steen Carsten i vandet og styrede kiten fra side til side oppe i luften, for at den ikke skulle falde i vandet.

Kontakten med Tornado gummibåden var væk, da den ikke kunne følge Steen Carstens pga. lavvande ved den sydlige del af Læsø.

Det lykkedes dog for Steen Carstens at bevare roen og vente på vinden, som skulle komme tilbage med fuld styrke.

Nord for Læsø, hvor Kattegat bliver til Skagerak, blev vind og bølger vildere og vildere.

4-5 meter høje bølger i Skagerak

Bølgehøjden øgede fra 1 meter i Kattegat til 4-5 meter høje bølger i Skagerak som nogle gange knækkede over Tornado gummibådens pontoner...., fortæller Thomas Aarebrot, der var på gummibåden.

På højde med Skagen kl. 16.25 blev den eksisterende rekord på 275 km passeret, men Steen Carstens fortsatte nordpå  mod Lysekil i den svenske skærgård.

Efter at have sejlet 331,5 km fra Sprogø i Danmark til Lysekil i Sverige stoppede Steen Carstens rekordturen.

Den eksisterende verdensrekord i langdistance kitesurfing var slået med 55,5 km og tilhører nu danskeren Steen Carstens.

Drømmer om Volvo Ocean Race

Udover kitesurfing har Steen Carstens en fortid som professionel sejler og et af de næste projekter kunne godt tænkes, at være en deltagelse i verdens hårdeste havkapsejlads: Volvo Ocean Race 2011-2012 ombord på en Volvo VO 70 kapsejladsmaskine.

Rindom udbygger sin EM-føring: - Jeg laver gode starter og har meget fart

Den suveræne dansker fortsætter sin dominans ved mesterskabet, hvor det mentale har stor betydning. Det fortæller den tilfredse sejler til Minbaad.dk. Anna Munch holder fast i top-10.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Casper mod Skagerrak - DR-dokumentar går bag om surferens imponerede rekord

18 timer og 30 minutter brugte SUP-verdensmesteren i 2018 på at krydse farvandet mellem Danmark og Norge. En imponerende bedrift, der kræver mental såvel som fysisk forberedelse. Danmarks Radio var med på sidelinjen før, under og efter rekordsejladsen.

Links til andre sites