Gå til hoved-indhold
Tur
Laura Dekker er en modig ung pige.

Ung pige holdes hjemme

Hollandske socialarbejdere vil forhindre en 13-årig pige i at sejle jorden rundt alene i to år.

Af Troels Lykke |

Socialarbejdere vil fratage Laura Dekkers forældre retten til deres datter. De støtter nemlig verdensomsejlingen. I stedet skal Laura Dekker have en ny værge.

For at hjælpe sin datter med at realisere rejsedrømmen, har Laura Dekkers far prøvet at få tilladelse til at trække den unge kaptajn ud af skolen i de to år, hun vil sejle, skriver dr.dk

Teenageren fik en båd, da hun var seks år gammel, og har sejlet solo, siden hun var ti.

Laura Dekker har udover hollandsk statsborgerskab også et new zealandsk pas. Hun vil nu flytte til østaten i Stillehavet, fordi hun er skuffet over de hollandske myndigheder.

"Jeg synes, at det er temmelig overdrevet, det hele. Jeg har ikke sejlet en meter endnu," siger Laura Dekker til avisen de Telegraaf.

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites