Gå til hoved-indhold
start ved vm i 470Kapsejlads
Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

Landstræner Conway: De kan nå finalen

Henriette Koch og Lene Sommer holdt i dag med en 7. og en 10. plads lige netop liv i drømmen om en VM-finale. De er nu på 18. plads. Se billeder i bunden af minbaad.dk

 

Af Troels Lykke |

Morgenens udgangspunkt for den danske 470-jolle med Henriette Koch og Lene Sommer var en placering i den tunge ende af det 29 både store felt, så kravet i dagens to sejladser var minimum top 10-placeringer, hvis der skulle holdes liv i håbet om en plads i lørdagens finale, fortæller Sejlunionen.

Hverken i dagens første eller anden start så det umiddelbart ud til, at de to lokale sejlere fra KDY ville være i nærheden af at være med fremme.

Men efter dagens to sejladser viser resultatlisten et ryk opad fra 24. til den samlede 18. plads takket placeringerne 7 og 10. Dermed fortæller listen også historien om to styks flotte comeback.  

Ros trods alt
"Jeg synes vi har sejlet enormt godt i begge sejladser. Men starterne har ikke fungeret," indrømmer Henriette Koch.

"I starterne har vi nærmest været sidst hver gang, og der har været stor afstand op til de forreste både. Alligevel er vi i stand til at sejle næsten to minutter ind hver gang."

At netop starterne ikke har fungeret i dag understregede pigernes træner, Pete Conway.

"Selv to Optimist-drenge kan lave en bedre start, end pigerne præsterede i dag. Men efterfølgende sejlede de i absolut særklasse! Jeg vil vurdere, at Henriette og Lene var blandt de allerhurtigste piger på banen i dag,"  lød rosen trods alt fra briten.

Farten i top
At farten i båden i høj grad er der, understreges af, at de danske piger i dag faktisk var 4. bedste besætning af alle. Kun de tre førende både formåede i dag at få en bedre samlet score end danskere.

Et meget nærliggende spørgsmål er derfor, hvad er det, der ikke virker i starterne?

"Vi er måske ikke så fokuserede på at få starten til at fungere, for vi ved, at hvis vi bare lige kan ramme rytmen på vindspringene, så kommer vi godt af sted," lyder vurderingen fra Henriette Koch.

"Og så vil vi heller ikke risikere for meget, for der er ikke nogen grund til at tyvstarte. For det er simpelthen for dumt."  

Finalen er målet

Med dagens resultater har Henriette Koch og Lene Sommer købt sig til yderligere en -knald-eller-fald - dag i morgen.

Træner Pete Conway analyserer udfordringen således:

"Får vi fire sejladser mere som dem her, er vi absolut oppe i nærheden af en plads i finalen. Men uden topplaceringer, kan en plads i top 5 umiddelbart godt blive svær at nå."

Meget er i de kommende dage lagt i hænderne på konkurrenterne.

"Det er svært for os at afgøre, hvordan vi kommer til at ligge når stævnet er slut, fordi vi har så mange point med fra kvalifikationsrunden," siger Henriette Koch, og fortsætter:

"Så vores mål er nu at sejle stabilt og få en stabil serie hjem. Så må de andre ligesom vurdere, om de vil sejle elevatorsejlads. Men næste mål er da helt klart at komme op i top 10, så vi kan sejle medal race på lørdag. Men vi skal lige i top 10 først."

VM fortsætter på Øresund ud for Rungsted Havn med mellemrunde-sejladser torsdag og fredag, hvorefter den afgørende finale sejles med deltagelse af de ti bedste både. I finalen tæller placeringerne dobbelt i den samlede stilling.

Danske placeringer efter 8 sejladser

Damer, guldfeltet

18. Henriette Koch og Lene Sommer (KDY), 74 p.

Sølvfeltet

20. Caroline Heerema og Susanne Boidin (KDY), 139 p.

Herrer
Bronzefeltet
17. Henrik Søgaard og Søren W. Kristensen (KDY), 156 p.

23. Peter Ammundsen (Middelfart Sejlklub) og Mads Hejlesen (Lynetten) 172 p.

28. Nicolas Brandt Hansen (Horsens Sejlklub), Jakob Ege Friis (Kaløvig Bådelaug) 194 p.

30. Anders Ildal og Frederik Andersen (Skovshoved Sejlklub) 219 p.

31. Benjamin og Jan De Leeuw (KDY), 223 p.

Foto:Sejlfoto.dk

content-loader
content-loader
content-loader