Gå til hoved-indhold
L 23 DM i NivåKapsejlads
Jyllinge-sejler Theis Palm vandt sit 4. DM guld i L23. Han sejler i konens båd. Foto: L23.dk

Seks ud af syv havde bestemt sejlmærke på

Et sejlloft har domineret de seneste par uger ved DM i kølbådsklasserne.

Af Troels Lykke |

Luffe DM blev sejlet fra Skælskør med 15 deltagende både
Sejladserne foregik i frisk vestlig vind alle 3 dage. Det betød at ud af de 9 sejladser blev de 2 sejlet med genua, resten med fok, skriver Northsails.dk i Allerød.

Der var hård kamp mellem de 3 første både, men slutresultatet blev dog at Morten Galskov blev Dansk Mester med Peter Matinussen som nr. 2.

Begge både med fuld garderobe fra North bestående af SM-7 storsejl og fok og genua in 3DL, fortæller North Sails videre.

Scan Kap 99 DM blev sejlet fra Kerteminde med 19 både til start
Fredag med frisk luft fra vest som jo naturligt nok i Kerteminde betyder fladt vand. Lørdagen var vinden sydlig med en kraftig sø.

Det relativt intensive udviklingsarbejde med klassen i foråret har vist sig at bære frugt.

Og Dansk Mester 2009 blev Jens Fast – DEN 129 – med SM-5 storsejl, GLP-5 fok og SF-5 spiler i 0,75 oz.

Ylva DM blev sejlet ud for Horsens med 25 deltagende både
Der blev gennemført  6 sejladser blev i frisk springende luft fra vest. Sidste års DM mester Leif Persson med North Sails blev nummer tre.

Vinder blev Høj Jensen-sejlmager Bo Selko og Preben Christensen. Så dette DM gik Norths næse forbi, men det har vi tænkt os at ændre på til næste år.

Albin Express blev ligeledes sejlet i Horsens sammen med Ylva’erne
Det blev vundet af Matti Lintunen med fuld North Sails garderobe.

Disse sejl er udviklet af vort svenske sejlloft, fordi der her er en langt større flåde af Express’er som giver bedre mulighed for at udvikle end det er tilfældet i Danmark.

806 DM foregik i Nivå sejlklub sammen med L-23 klassen
Der deltog 15 både og der blev sejlet 7 sejladser – i frisk vind fra vest og sydvest. Årets Danmarksmester blev Søren Schramm.

Dette DM var domineret af North Sails på mange af bådene. Modellerne er de kendte 2008 design, som har vist sig langt overlegne.

L 23 DM 
Her blev der også sejlet 7 sejladser – alle sejladser blev vundet med North Sails – og heraf tog Theis Palm sig af 4 af slagsen. Så det endte dermed med Theis som Dansk Mester.


BB-10M  DM i Assens blev sejlet i weekenden 20-23 august med 15 deltagende både
Assens sejlklub havde lavet et fint stævne, hvor der blev gennemført 8 sejladser i meget varierende vindstyrker, så både fok og genua blev benyttet.

I denne klasse har vi en markeds andel på næsten 100%, så næsten alle sejladserne blev vundet med North Sails. Lars Jensen tog sig af de 5 førstepladser og 2 andenpladser og blev Dansk Mester. Søren Koitcs blev nr. 2 og Theis Palm nr. 3.

Ærgerligt at der kun lige samles 15 både

En generel betragtning omkring DM ugen er, at det er ærgerligt at mange af klasserne kun lige samler de nødvendige 15 både til DM, selvom klasserne hver for sig har rigtigt mange både i Danmark.

"Vi vil fra North Sails side gerne slå et slag for, at der kommer flere både på banerne og vi vil gerne sammen med klasseorganisationerne undersøge, hvad der skal til for at få flere deltagere. Det er utroligt lærerigt at være med til DM, og der er masser af hyggeligt og venskabeligt samvær," skriver Lars Ive på North Sails hjemmeside.

Andre sejllofter er velkommen til at skrive om deres sejl på minbaad.dk. Vi har ingen præferencer.

content-loader
content-loader
content-loader