Gå til hoved-indhold
Gram-hansen under danish openKapsejlads
Jes Gram-Hansen satser stadig på at leve af sin sport. Arkivfoto: Troels Lykke

Gram-Hansen vandt DM med meget tungt hold

Prof-holdet havde nær ikke vejet ind. Men løb og varme bade fik dem akkurat ned på 437,5 kilo. Lotte Meldgaard overraskede på fjerdeplads.

Af Troels Lykke |

Jes Gram-Hansen vandt Danish Open i september på hjemmebane i Århus. Nu gentog skolelæreren og America’s Cup-rorsmanden kunststykket med at vinde 2-0 over Rasmus Vilstoft i DM-matchrace-finalen i Middelfart.

Han havde de tunge drenge med om bord bogstaveligt talt, men også i overført betydning. Selvfølgelig havde Gram-Hansen sin taktiker med, Rasmus Køstner, som han dannede par med på Mascalzone Latino under America’s Cup.

Derudover havde han Christian Kamp med, der for tiden sejler for Ben Ainslie’s America’s Cup-hold, der forleden tog matchrace-sejr på Bermuda.

Jann Neergaard tungest

Tungeste mand om bord var den to meter høje Jann Neergaard, der er eneste danske America’s Cup-vinder.

Letteste om bord, også i sejlsportsmæssig forstand, var Michael Arnhild, der ikke har været aktiv i matchrace de seneste år. Han blev tilbudt at sejle America’s Cup i sin tid, men valgte i stedet at lede efter olie for Mærsk.

Holdet var skræmmende skarpe i Middelfart.

”Der var ikke meget at komme efter, Gram-Hansen holdet var i sin egen klasse,” fortæller stævneleder Søren Laugesen.

Løb og varme bade

Men det var i princippet aldrig blevet til noget DM for Gram-Hansen og co. For holdet var i første og anden omgang over de tilladte 437,5 kilo, da de skulle veje ind i t-shirt og underbukser.

”De måtte ud og løbe nogle gange og tage varme bade, først der kunne holdet veje ind spot on,” forklarer Søren Laugesen til minbaad.dk, mens han var ved at køre en dommer til fly i Billund.

Ebler floppede - mens Sehested toppede

Det lokale håb, nummer 13 i verden, Mads Ebler, kom aldrig i slutrunden, sådan gik det også for den rustne Fynbo, OL-træner Morten Henriksen, som forhåbentlig kan nogle tricks endnu, når nu han har OL-kvinderne til træning?

Lokal overraskelse var Nicolaj Sehested, han vandt for nylig ungdoms-DM og tog nu bronze, da han i en spændende finale slog Lotte Meldgaard.

”Det var kun med en meter, at Sehested vandt,” forklarer Søren Laugesen, der nu kan pakke sammen efter en lang sæson med bl.a. også EM, ungdoms-DM i matchrace.

Resultliste, Middelfart, 12 hold

1. Jes Gram-Hansen, Århus

2. Rasmus Vilstoft, KDY-Skovshoved

3. Nicolaj Sehested, Middelfart

4. Lotte Meldgaard, KDY-Skovshoved

5. Jonas Warrer, Århus

6. Lars Nordbjerg

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner.

content-loader
content-loader
content-loader