Gå til hoved-indhold
zoom 8 sejlereKapsejlads
Bronzeholdet til højre: 4 glade piger – Trine Bentzen, Katja Salskov, Nina Andersen og Malene Winther Olsen. Til venstre sølvholdet fra Fredericia Kristoffer Blom, Troels Moltsen, Troels Meldgaard, Stephanie Rahbek og Mogens Frøkjær samt i midten veteran-holdet med en gennemsnitsalder omkring 16 år; Andreas Bekker Jeppesen, August Bomholt, Jacob Sander og Mathias Schnack

Furesøen holdmestre i Zoom8 på hjemmebane

Yachtklubben Furesøen var atter vært for Zoom8 klubbens klassemesterskab for hold. I år stillede der 9 hold op, mod 4 sidste år. Klassen er tæt på et officielt DS-DM.

Af Troels Lykke |

Der var i alt 37 sejlere så det er en klar fremgang kunne stævneleder, og bestyrelsesmedlem i Zoom8 klubben, Peter Salskov fra YF konstatere.

"Vi har været i dialog med DS om det kunne blive et officielt DM, men vi skal op på 13-14 hold før end det er muligt. Men mon ikke vi når det mål næste år,” siger Peter Salskov.

Feltet var en god blanding af hold med gamle kendinge, etablerede - og nye Zoom8 sejlere. Nogle har derfor sejlet hold sejlads før, medens det for andre var en ny sejlads form.

Men det forlød at alle havde to gode dage på vandet og i hinandens selskab.

Få motorbåde er tilladt

At sejle på Furesøen er, ud over ferskvand, også ensbetydende med at træneren ikke er med på vandet da der er klare restrektioner for antal motorbåde på søen.

Til gengæld sejles der ikke langt fra land og dermed meget tilskuervenligt. Det giver selvfølgelig også mulighed for at følge med som træner, men det er noget anderledes og stiller også lidt større krav til at sejlerne.

Vejret var typisk dansk efterårsvejr, men alligevel med gode vind forhold. Det gav god mulighed for at kommunikere på holdene, hvilket også er en vigtig del af hold sejlads, forklarer Zoom8-klassen.

Holdsejlads foregår via round-robin hvor alle indledningsvis sejler mod alle. Så med 9 hold skulle der afvikles en del sejladser. Alene Lørdag blev der i alt afviklet 36 sejladser på en kort bane

At det ikke er et officielt DM er ikke ensbetydende med at der ikke er styr på tingene, der er såvel baneleder som en officiel jury.  

Sejlere gode til at tage straffe

Fra såvel baneleder Peter Lübeck som juryopmand Poul Ammentorp var der stor ros til sejlerne.

 ”De var gode til selv at tage deres straf hvis de havde lavet fejl” var en af kommentarerne fra Poul Ammentorp.

Førsteplads: Furesøen-1

August Bomholt

Jacob Sander

Andreas Bekker

Mathias Schnack

Andenplads: Fredericia-1

Morten Frøkjær

Troels Moltsen

Troels Meldgaard

Kristoffer Blom

Stephanie Rahbek Hansen

Tredjeplads: Furesøen-2

Trine Bentzen

Katja Salskov

Nina Andersen

Malene Winther Olsen

www.zoom8.dk
content-loader
content-loader
content-loader