Gå til hoved-indhold
rainbow warrior, greenpeace, sejlskibKort Nyt
Masten bliver 50 meter over vandoverfladen.

Ny energi-sejlbåd på vej til Greenpeace

Greenpeace får det tyske værft Fassmer Shipyard til at bygge et nyt 57 meter flagskib til miljøorganisationen. Rainbow Warrior III bliver med avanceret grøn teknologi.

Af Troels Lykke |

Det er første gang i miljøorganisationen's historie, at den har valgt at bygge et nyt skib frem for at ombygge et gammelt, skriver Maritime Danmark.

"Greenpeace kræver, at politikere og privatpersoner træffer beslutninger baseret på miljømæssige krav. Og de krav vi stiller til andre, stiller vi naturligvis også til os selv", siger Greenpeace's direktør Gerd Leipold.

Rainbow Warrior III er primært et sejlskib, men med mulighed for - ved uegnede vejrforhold - at slå over til diesel-elektrisk fremdrift.

Masterne, der har form som et A, er sammen med sejlføringen designet til at give den størst mulige fremdrift.

Smart skrog

Skroget til at give den størst mulige brændstofbesparelse. Varmen fra generatorerne bruges til opvarmning af vand om bord, og til forvarmning af motorerne.

"Rainbow Warrior er synonymt med Greenpeace, med at forsvare jorden, og er et ikon for håb i hele verden. Skibet giver ikke kun Greenpeace en platform at bekæmpe miljømisbrug ud fra, det giver også folk inspiration til selv at gribe ind. Mere end nogensinde har verden brug for håb og inspiration fra Rainbow Warrior", siger Gerd Leipold.

Sejlbåden er klar i 2011, skriver Maritime Danmark.

Rainbow Warrior III

Længde: 57,92 m
Bredde: 11,30 m
Dybdegang: 5,00 m
Største højde: 50,50 m
Tonnage: ca. 838 GT

Det gamle Rainbow Warrior.

www.greenpeace.dk

content-loader
content-loader
content-loader