Gå til hoved-indhold
470-sejlere i RungstedKapsejlads
Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

Farten manglede atter på kryds for danskerne

World Cup-vinderne Henriette Koch og Lene Sommer skal sejle om 11. til 29. plads ved 470-VM i Rungsted.

Af Troels Lykke |

Henriette Koch og Lene Sommer kunne heller ikke i VM’s 11. og 12. sejlads få så meget fart i deres 470-jolle, at de kunne sejle sig ind i kampen om pladserne i lørdagens afgørende finale.

Med placeringerne 21 og 15 indtager de fortsat den samlede 18. plads og skal derfor sejle om de sekundære placeringer lørdag middag.

Igen i dag var det tydeligt, at manglende fart er den væsentligste årsag til de ellers sejrsvante pigers placering midt i feltet.

Helt stævne uden krydsfart

”Hele stævnet har båret præg af, at vi ikke sejler så hurtigt på kryds, som vi har gjort resten af året. Det gør resten af en sejlads ret svær, for så vi får ikke lov til at bestemme så meget i feltet,” summerede skipper Henriette Koch VM-præstationen op.

For det var med helt andre forventninger, at Henriette Koch og Lene Sommer gik ind til årets VM. Som allerede de facto vindere af den samlede World Cup en runde før tid, var spørgsmålet nærmere, hvilket trin på podiet de måske kunne indtage ved et VM på hjemmebanen.

Farten afgørende

”Det er klart, at det er en kæmpe skuffelse for os. For vi har været oppe i toppen hele året, og slået en masse af dem, der nu ligger i top 10,” indrømmer Henriette Koch. ”Selvfølgelig kan man ikke sejle brandgodt hver gang, men tingene har bare ikke gået, som vi gerne ville denne gang.”

”Vi har sejlet godt i de sejladser, hvor det ikke er farten, der er afgørende. Men så snart det bliver et speed game, så kan vi ikke være med. Det er enormt frustrerende, for det er ikke noget, vi har oplevet i det sidste års tid,” forklarer hun.

Ikke dårligere på en uge

Som et konkret led i planerne frem mod OL i 2012, skulle der sidst på foråret skiftes til en ny båd. Den ankom let forsinket i midten af juni, og derefter startede klargøringen af den.

”Vi har testet den ret grundigt igennem, og vi synes ikke, at der var nogen fartproblemer. Og vi var faktisk rigtigt godt tilfredse med den,” fortæller Koch om forberedelserne.

En del af frustrationen under VM har ligget i det faktum, at der har været færre perioder end vanligt, hvor der blev sejlet rigtigt hurtigt.

”Vi er jo ikke blevet dårligere sejlere på en uge, så det er nok en eller anden kombination af forhold, som vi har gået fejl af,” vurderer Henriette Koch, og retter blikket frem mod efteråret.

Her skal farten nemlig skaffes tilbage, så de to er klar til at forsvare deres World Cup-titel, når næste sæson starter allerede omkring årsskiftet.

Lørdag sejles der kl. 12.00 en enkelt sejlads om de sekundære placeringer. Derefter rykkes banen tættere på land, hvorefter finalerne for de ti bedste både i henholdsvis dame- og herrefeltet gennemføres med forventet start omkring ca. kl. 13.30.

Danske placeringer efter 12 sejladser

Damer, guldfeltet

18. Henriette Koch og Lene Sommer (KDY), 110 p.

Øvrige danske resulater: www.worlds470.kdy.dk

Friske fotos: www.heegaard-fotografi.dk

content-loader
content-loader
content-loader