Gå til hoved-indhold
RC44 vindere i DubaiKapsejlads
Martin Kirketerp helt til højre.

Kirketerp, Plinius og Sparvath gik hele vejen

Og det gjorde de i Dubai, hvor de vandt med skipper Pieter Heerema, ejer af RC44eren No Way Back. Holdet tog også sejr i hele RC44-serien i år. Vi har igen fået en kommentar fra Chresten Plinius

Af Troels Lykke |

Chresten Plinius, gast på den hollandske vinderbåd No Way Back, siger til minbaad.dk i dag:

"Vi gjorde det sgu. Vi vandt Dubai Gold Cup - ganske overlegent - ups må man sige det"? Ja, det må man godt når man er underdog."

Prof-sejleren Chresten Plinius, der til dagligt også er advokat, forklarer videre:

"Vildere er det, at vi efter en sæson har vundet den samlede tour. Det er altså ikke de rene søndagssejlere vi kæmper i mod, se bare på RC44.com. Og det er helt utroligt, at se vores læringskurve."

Vinderholdet med de tre danskere Martin Kirketerp, Frederik Sparvath og Chresten Plinius tog placeringerne 6, 6, 3, 3, 1 og 1.

"Og det er nok til at vinde, når Dubai Gold cup tæller for to og det dårligste stævneresultat kan trækkes fra," siger Chresten Plinius.

Ejer: Vi trænede hårdt

Pieter Heerema, der ejer No Way Back, og som stiller op for første gang i RC44-turneringen, forklarer at holdets succes skyldes hård træning.

"Folk sagde til os at det ville tage to-tre sæsoner at vinde og at det er normalt at acceptere fejl, men jeg accepterede ikke det. Når jeg ser tilbage på det er jeg meget glad for at jeg gik ind i klassen," siger skipper og forretningsmanden fra Holland.

Dean Barker, taktikker fra Artemis roser No Way Back, det samme gør Paul Cayard fra Katusha.

content-loader
content-loader
content-loader