Gå til hoved-indhold
marex 350, hanseboot, reesemarinKort Nyt
Henrik Reese fra Reesemarin i Aabenraa, viser her hvor hurtigt man trækker kalechen over på en Marex 350. Foto: Troels Lykke

Du kan nå det endnu

På søndag slutter hanseboot. 50.000 besøgende havde indtil onsdag aften besøgt bådmessen i Hamborg, det er 3.000 færre end sidste år. Efter tre intensive dage hernede kan vi slå fast, at både byen og hanseboot absolut er et besøg værd. Se også billeder.

Af Troels Lykke, hamborg |

For 50 år siden var der 75 udstillere til hanseboot, i dag er tallet 700 udstillere fra 70 lande. Udstillingen er dog blevet mindre i år, to haller (2 og 3) er lukket og der er et par hundrede færre både med. Udstillingsarealet er derfor reduceret fra 68.000 til 66.000 kvadratmeter.

Men stadig er der masser af nyt, er man normalt på udstilling i Bella Center eller på Frederica-messen, så er hanseboot næsten tre gange så stor. Det er dog langt fra den største udstilling i Tyskland. Det er Düsseldorf-messen i januar, der går for at være verdens største indendørs udstilling med op mod 300.000 besøgende.

Udstillingen i Hamborg er delt fint op i diverse haller med udstyr, sejltøj, maritim kunst, motorbåde, sejlbåde osv.

Vi har blandt andet mødt danske udstillere fra X-Yachts, Nordborg, Nordship, Reesemarin, Pelle P, John Mast, Hanse, Dehler og Bavaria.

Vi så også en Swan 66 i går til 2,1 mio. euro uden sejl og udstyr. Den kunne pressen dog ikke lige komme op i, fortalte en tysk forhandler.

Vi nåede desværre ikke at besøge den udendørs udstilling i en ny havn, 10 minutters kørsel fra udstillingen. Til gengæld så vi nyt sejlerbassin, hvor Zoom8-både sejlede. Volvo Ocean Race havde også en levende stand.

11 euro koster det at komme ind og køber man en billet til 13 euro, så kan man komme ind flere dage. Det sidste vil vi anbefale. Find et godt hotel hernede og sus rundt med U-bahn under jorden. Gå en tur langs Elben og hør de store skibe, der tuder højt så man bliver mindet om, at Hamborg virkelig er en by for stor skibstrafik.

Eller gå på shopping i Hamborg. Der er masser af fede forretninger ved Alster-søen. Hamborg skulle ifølge vores oplysninger være en af de byer i Europa med flest millionærer.

Men tag herned og se den lille nye Dehler til 445.000 kr. eller en ny Bavaria 32 til lidt flere kroner eller se X-Yachts fem både, hvor man ikke må fotografere om bord. Se Reesemarins Marex 370 med et hav af detaljer eller den kæmpe stand hos Nimbus, der udstiller på 700 kvadratmeter.

Vi tager hjem efter tre dage, men kunne sagtens tage tre dage mere i Hamborg og på hanseboot. Det slutter på søndag.

Fatboys med rabat. De er i sejldug.

Båd fra Nimbus var ikke lige vores smag, se også båden nedenunder.

 

Bavaria har stil over deres udstillinger.

Mens Beneteau havde lidt rodet udstilling i år, med rigtigt mange både på meget lidt plads. Men Beneteau, der forhandles fra Faaborg, havde flere nyheder.

www.hanseboot.de

content-loader
content-loader
content-loader