Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Zoom8 – dansk VM-guld

og danskerne var stærkeste nation. Carsten Faubel tog guld i Estland.

Af Troels Lykke |

Igen i år blev det til en Dansk verdens mester i Zoom8. Efter en spændende finale dag med 3 sejladser var resultatet at Carsten Faubel (SNV/FS) vandt med 3 point foran den nordiske mester fra Finland. Carsten er hermed regerende Verdensmester og Europamester.

Hos pigerne lå det til en mulig medalje før sidste dagen, men det flaskede sig ikke helt. Så efter de sidste 3 sejladser, var der danskere på 4-5-6 pladsen. Bedste Danske pige blev Stephanie Rahbek (FS) der på sidste dagen sejlede op fra en 8 til en 4 plads, fortæller Morten Fonager, formand for Zoom-sejlerne.

”Et super godt arrangeret stævne, med maser af gode sejladser og til tider udfordrende vind” siger den nykårede verdensmester Carsten Faubel, der nu både kan kalde sig Europa og Verdensmester i Zoom8.

”Alt i alt kan sejlerne være stolte af hvad de har præsteret” siger træner Bo Jarvig og fortsætter ”alle har ydet deres bedste og at Danmark endte som bedste nation ved VM er fuldt fortjent.

”Med det i mente at de øverste 12-15 på ranglisten sidste år ikke er med i år, viser resultaterne at klassen kan tiltrække og udvikle gode sejlere” siger holdleder Michael Vogelius, og fortsætter det er helt klart noget der kommer andre båd klasser til gode efterfølgende.

Ellers et vel gennemført arrangement, med mange gode detaljer som vi godt kan tage til os i Danmark.

Både forholdene på land og på banen var helt optimale. Og med første start Kl. 11 hver dag og i land ca. 16. efter 3 sejladser, vidner det om en god afvikling på vandet, forklarer Morten Fonager til minbaad.dk

Se mere på www.zoom8.dk

Billeder

content-loader
content-loader
content-loader