Gå til hoved-indhold
TP 52eren kommer til at vække opsigt i Kerteminde, her fra Mallorca i 2008. Foto: Troels LykkeKapsejlads
TP 52eren kommer til at vække opsigt i Kerteminde, her ses de i Mallorca i 2008. Foto: Troels Lykke

Flere med i Big Boat Challenge

Deltagebegrænsningen er hævet fra 40 til 50 både, da interessen for Kerteminde-stævnet er øget. Kronprinsen deltager i sejladserne, men ikke Kong Harald, kun hans TP52er.

Af Troels Lykke |

Ole Gorm Larsen, stævneleder af Big Boat Challenge, fortæller:

HKH Kronprins Frederik er tilmeldt med team NANOQ. Kronprinsen og hans besætning sejler i en Farr 40, lånt af KDY. H.M. Kong Harald V af Norge har tilmeldt sin TP52 - FRAM XVI.

TP 52 er en af de mest spektakulære kapsejladsbåde, der er udviklet til international sejlsport. Kongen deltager dog ikke selv i sejladserne.

De kongelige både skal dyste med en lang række kendte sejlere med mange mesterskaber bag sig. Bl. a. den dobbelt olympiske guldvinder Jesper Bank, der stiller op i en Faurby 396 sport.

Deltagerbegrænsning ændret

Af både sportslige og praktiske årsager har arrangørerne været nødt til at indføre en deltagerbegrænsning på 50 både.

På blot 4 dage var stævnet fuldtegnet og arrangørerne er nu i fuld gang med at planlægge det store arrangement. I 2009 deltog 37 både.

Big Boat Challenge har vakt stor interesse i udlandet. Det er med stor glæde at vi kan byde velkommen til en lang række spændende ”Big Boats” fra Nordeuropa.

Feltet tæller udover mange danske både en lang række deltagere fra Norge, Sverige, Finland & Tyskland.

Mange af de 50 både er for store til at kunne benytte Marinaen i Kerteminde.
Deltagerne bliver samlet i Kerteminde Gl. Havn og placeres langs Nordre Havnekaj.

Den ca. 250 meter lange kaj indrettes med en række faciliteter til Sejlerne. Med velvillig assistance fra en række sponsorer håber vi at kunne transmittere sejladserne til en storskærm der opstilles på kajen.

Nyt rating system

Big Boat Challenge bliver det første stævne i Danmark, hvor deltagerne har mulighed for at vælge mellem ratingsystemerne DH eller IRC. Mange har allerede tilkendegivet at de ønsker at sejle efter den internationale IRC rating.

Big Boat Challenge har stor opbakning fra en lang række sponsorer der tidligt meldte sig i BBC’s sponsorteam. Det er vort håb at stævnet i 2010 vil tiltrække endnu flere, der nu får mulighed for en betydelig eksponering i et internationalt forum.

Classic Fyn Rundt to uger efter

Klubben markerer sig i år som en af de mest aktive sejlklubber i Danmark.
Samtidig med Big Boat Challenge afholder klubben Nordens største jollestævne og markerer dermed Danmarks største sejlsports weekend i Pinsen.

2 uger efter Pinse afholder klubben den traditionsrige Classic Fyn Rundt.

Den foreløbige deltagerliste bliver offentliggjort senest den 5. februar.

bigboat.dk

content-loader
content-loader
content-loader