Gå til hoved-indhold
Brad Van Liew har et forspring på ca. 150 sømil, og har ikke haft uheld om bord.Diverse
Brad Van Liew har et forspring på ca. 150 sømil, og har ikke haft uheld om bord.

Velux 5: Le Pingouin forrest

De to førende sejlere i Velux 5 Oceans feltet ligger nu ud for Brasiliens kyst. En omvej, på vej til Johannesburg i Sydafrika, for at få god vind tilbage til den østlige del af Atlanterhavet.

Af katrine bertelsen |

Zbigniew ”Gutek” Gutkowski ligger nu 152 sømil efter Brad Van Liew i Le Pingouin fra USA. De mange uheld om bord på Operon Racing, fik konsekvenser for den uheldige polak.

Gutek skriver: Efter to dage med konstante sejlskift har jeg snart fået nok. Al min fritid går med at spekulere over, hvorfor min autopilot ikke virker ordentligt.

Jeg har fundet ud af, hvorfor jeg har sejlet så langsomt de seneste par dage. Der sad noget underligt på min køl, det lignede en lang brandslange – meget lang og grøn.

Det tog mig to timer at få den af ved hjælp af en sejlpind fra storen og nogle meter tovværk med knuder på. Det virkede! Nu er farten meget bedre.

I mellemtiden har Brad overhalet mig, så jeg må se at komme efter ham. Jeg er spændt på vejret, måske kan jeg hente lidt ind på ham.

Brad Van Liew fra USA i Le Pingouin skriver:

Jeg sejler derudad i den sydøstlige passetvind ved Brasiliens kyst. Det har mest været krydssejlads og det er ikke helt behageligt, der er meget vådt på dækket.

Alt på båden virker, og autopiloten styrer bedre end mig! Fantastisk som teknologien er blevet bedre de seneset par år.

Det var en stor dag i går, at krydse ækvator. Glæden over at være halvvejs til Cape Town holdt kun kort, da det hurtigt gik op for mig, at der stadig er lang vej endnu.

Jeg nyder min båd, og er ved at lære hende rigtigt at kende. Hun har mere personlighed end nogen anden båd jeg har sejlet.

Det er er herligt, at jeg endnu ikke har måttet starte motoren for at lade batterierne. Hydrogeneratorerne dækker fint mine behov. Vores verden ville være et mere stille, køligere og fredeligere sted, hvis min lille øse på det store ocean kan bruges som en indikation på, at der ikke kræves mere end vind, sol og bølger for at sejle 30.000 sømil rundt om kloden.

Derek Hatfield, i Active House fra Canada ligger midt ude i Atlanten, 551 sømil fra Le Pingouin og har haft problemer. Han skriver:

Det har været en af de mest frustrende weekends, jeg har haft i lang, lang tid. Kalmebæltet besluttede sig til at flytte sydpå, så jeg måtte passere bæltet to gange. Det er alt i alt den dobbelte distance i Kalmebæltet. Som min far ville have sagt, "If it wasn't forbad luck, I'd have no luck at all".

Humøret er således ikke i top om bord på Active House. Men Derek Hatfield håber, at det værste snart er overstået.

De øvrige både ligger meget langt tilbage. Se mere på: http://www.velux5oceans.com

content-loader
content-loader
content-loader