Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Kvinder atter med i world cup matchrace

Danish Open er ikke de eneste, der ønsker at blande mænd og kvinder sammen i matchrace. Men vi forstår det stadigvæk ikke...

Af Troels Lykke |

Retfædigvis bliver vi nød til at fortælle, at Danish Open og stævneleder Morten Lorenzen ikke er alene med at invitere kvinder til mandestævner. Det er især OL-kvinderne, man tager ind i varmen.

Danish Open på Bornholm havde den skrappe sejler Susanne Ward og co. med og de opnåede en sejr. Vi skrev at det var en sportslig joke, at invitere kvinder med i så kraftfulde både, som i en DS 37er.

Kort tid efter bakkede et dansk matchrace-hold op med Rasmus Viltoft i spidsen. Han så gerne at han eller Peter Wibroe havde fået et wildcard til Danish Open, da Jes Gram-Hansen meldte fra. Det bakker vi stadig op om.

Mandlig verdensmester er mentor

Men det er sådan set lige meget for i Argo Group Gold Cup på Bermuda stiller to kvindelige op hos mændene, det ene kvindehold med Lucy Macgregor har den tidligere verdensmester i matchrace, Ian Williams, som mentor for sit hold. 

Hvis bådene ikke er for fysisk betonet så går det fint at blande mænd og kvinder i machrace, men ellers forstår vi det ikke helt, for så bliver det som en tenniskamp mellem Rafael Nadal og en af Williams-søstrene.

Sådan ser bådene ud på Bermuda.

www.argogroupgoldcup.com/

content-loader
content-loader
content-loader