Gå til hoved-indhold
Zoom-sejlerne ved Gardasøen.Kapsejlads
Zoom-sejlerne ved Gardasøen. Vi ved desværre ikke hvem på billedet der vandt guld og sølv.

Carsten Faubel ny europamester i Zoom8

Carsten Faubel fra Vejle blev sikker europamester på Gardasøen. Christian Rohde fra Yachtklubben Furesøen kom lige efter.

Af Troels Lykke |

Gardasøen var igen i påsken i år rammen om EM for Zoom8. Hele 24 danske sejlere, 15 drenge og 9 piger, havde valgt at holde sejlerferie, og deltage i årets første store internationale stævne.  

Stævnet var som vanlig stærkt besat med 97 deltagere fra 6 lande. Stævnet er, udover at være EM, ligeledes det første af Zoom8 Europa Cup stævnerne.

Igen i år viste Danskerne at de kan stå distancen over for de andre nationer, og at de er med helt fremme. Hos drengene blev Carsten Faubel fra Vejle, suveræn europamester, med 24 point op til nr. 2 som var Christian Rohde fra YF.

Først lige startet i jolletypen

Det ekstraordinært flot, fordi begge først er startet i Zoom8-jollen sidst på efteråret, fortæller Zoom8-klubbens formand Morten Fonager. 

Bedste danske pige blev Anne Mette Laugesen på en 6 .plads. Men med 6 sejlere i top 10 for drengene placeret som 1 – 2 – 4 – 6 – 7 – 10, og 4 sejlere i top 11 for pigerne placeret som 6 – 7 – 8 – 11 , ser det rigtigt godt ud, og lover rigtigt godt for sæsonen, siger klubbens formand.

Homogen gruppe i klassen

I klassen lægges der  meget vægt på at ”man er Zoom8-sejler, uanset hvor man er på ranglisten, eller hvilke resultater man laver” siger bestyrelsesmedlem og holdleder Lars Stachelhaus, og fortsætter:

”Så selv om der er stor udskiftning, er det igen lykkedes at få en homogen gruppe glade sejlere at se, der inkluderer alle i fællesskabet. Det er noget der fastholder, og giver den enkelte sejler mulighed for at udvikle sig”, slutter Lars Stachelhaus.

Uanset om man starter i Zoom-jollen som B optimist eller som Top-A optimist, er det en jolle, hvor man kan udvikle sig – og får mulighed for at sejle mod mange gode ind-/udenlandske sejlere, siger Morten Fonager.

Mest vindende jolleklasse igen i år?

"Vi kan se at jollen ikke er en konkurrent til andre jolletyper, men tværtimod leverer Zoom8-klassen sejlere, der har en ballast, så de fortsætter med at sejle i de andre klasser, det gælder både til 29’r – Europa  og Laser Radial. Vi håber, i al beskedenhed,  at vi ligeledes i år kan blive den mest vindende jolleklasse i Danmark," siger Fonager.

Resultater og billeder: zoom8.dk

content-loader
content-loader
content-loader