Gå til hoved-indhold
Albin ExpressKapsejlads
Vejret i Marstrand bød på 8-13 m/s og høje søer til 56 Albin Expresser.

Tæsk til danske Express-sejlere

Fem danske Albin Express havde fundet vejen til Nordisk Mesterskab i Marstrand for at prøve kræfter med de stærke svenske både. Bedste danske placering blev en 13. plads.

Af katrine bertelsen |

Ialt otte sejladser blev gennemført over tre dage i hårdt vejr. En kæmpe udfordring for båd og mandskab. I alt deltog 56 både i kapsejladsen.

Øverst på skamlen endte Michael Collberg, som er en levende legende i Expressklassen med flere svenske mesterskaber bag sig. I løbet af vinteren har han sat en gammel båd i stand og i denne uge vandt han suverænt det Nordiske Mesterskab. En yderst stabil serie ingen kunne røre ved. Collberg har også flere mesterskaber i H-båd bag sig.
De efterfølgende pladser tog Henrik Edman og Lars Idmyr sig af. Begge tidligere svenske mestre i Albin Express.

Bedste danske båd blev Kim Lago Nørgaard fra Horsens med en 13.plads, som ved denne lejlighed havde allieret sig med den tidligere svenske mester Johan Olsson og hans to gaster. De øvrige danske både placerede sig nogenlunde midt i feltet.

DEN 2011 (nr.13)
DEN 271 (nr.27)
DEN 53 (nr.28)
DEN 225 (nr.30)
DEN 881 (nr.37)

Hans Christian Ilskov Erbs fra DEN 271 siger til minbaad.dk

”Personligt lærte vi mere på disse 4 dage (incl. Tune-up) end på de sidste mange år. Vi havde mulighed for at prøve fart med de bedste og følte, at vi godt kunne følge med flere af de hurtigste både. Vi manglede dog en del erfaring på taktikken og især starterne i dette store felt (56 til start af de 60 tilmeldte).”

Der er tilmeldt 17 både til DM for Albin Express, der sejles i Bogense d. 12.-15. august.

Resultatliste - www.gkss.se

content-loader
content-loader
content-loader