Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her i Weymouth holder sejlerne til i 2012.

Jacobsen fortæller fra studietur i OL-land

Moderne sportschefer blogger og det gør Thomas Jacobsen. Bliv klogere på OL i England.

Af Troels Lykke |

Sportschef Thomas Jacobsen skriver på sejlsport.dk:

Der er mere end halvandet år til OL i London begynder. Men allerede nu er forberedelserne i gang både sportsligt og organisatorisk.

Ti af de forbund, som er længst fremme i forberedelserne mod OL i London 2012, var i sidste uge på studietur i den engelske hovedstad. Jeg var med på vegne af Dansk Sejlunion.

Vi var inviteret derover af Danmarks Idræts-Forbund for at se de kommende faciliteter og for at lære hinanden at kende, så vi har en mulighed for eventuelt at arbejde sammen både før og under legene.

Flere af vores sejlere er allerede gået intensivt i gang med træningen for at forsøge at kvalificere sig til De Olympiske Lege. Og den her tur er et tydeligt bevis på, at de organisatoriske hjul også er begyndt at dreje for alvor, selvom der er over halvandet år til åbningsceremonien den 27. juli 2012.

Benovet over englænderne
Godt nok kom vi ikke til Weymouth, hvor konkurrencerne i sejlads foregår. Det ligger trods alt tre timers kørsel fra London. Men det var alligevel rart at få syn for sagen; at opleve hvilket arbejde, englænderne lægger for dagen i deres stræben efter at beværte et flot OL.

De er meget langt med de stadions, der skal bygges, og det varer heller ikke længe, inden atleternes indkvartering står færdig.

Desuden er det meningen, at et af Englands største shopping centre skal opføre et center lige udenfor den olympiske by, så der bliver ikke langt til indkøbsmuligheder for hverken tilskuere eller atleter.

Faktisk er de så langt, at man næsten skulle tro, at OL foregår allerede næste sommer. Og jeg må erkende, at jeg er næsten barnligt benovet over det fremskridt, englænderne har gjort.

Specielt når man tænker på eksempelvis Athen, som afholdt OL i 2004. På det her tidspunkt af processen var de nærmest ikke gået i gang overhovedet.

Det bliver godt
Også infrastrukturen ser spændende ud. Fra et sejlsportsmæssigt synspunkt er det virkelig glædeligt, at der kommer til at køre et tog direkte fra trafikknudepunktet London Paddington til byen Weymouth, hvorfra der er omkring fem kilometer til havnen og konkurrencerne på vandet.

Efter at have besøgt London sammen med de ni andre sportschefer har jeg en rigtig god fornemmelse omkring De olympiske Lege i 2012. Det bliver et godt OL. Det er jeg helt overbevist om, skriver Thomas Jacobsen.

Kilde. sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader