Gå til hoved-indhold
Varianta DehlerKort Nyt
Båden vejer i alt 710 kilo.

Mini-Dehler til lavpris

Kølbåd til race og tur til 11.000 euro fås nu i Fredericia eller Dragør. Se web-tv og læs Jacob Johannsens artikel om Dehler Varianta 18.

Af Jakob Johannsen |

”Jeg har lige købt den nye Dehler. Hvilken båd har du?” Ja, så er niveauet ligesom lagt.

Men i vore krise- og sparetider behøver det ikke betyde, at vedkommende er ejer af en større, eksotisk tysk racer/cruiser af ædle materialer.

I vore dage kan en ”Dehler” være en lille 18 fods til under 90.000 kr. F.eks. en Dehler Varianta 18. Det er Bo Hold fra MarineParken, der netop har fået båden hjem til Fredericia.

Båden har været vist i prototype på et par tyske messer, de sidste par år. Men det er først nu, at værftet – der har levet en usikker økonomisk tilværelse de sidste par år indtil værftet blev overtaget af Hanse Yacht – tør satse på den lille båd.

Enkelt overnatning

Den kan bruges til tursejlads med en enkelt eller to overnatninger for hele tre personer – hvis det skal være – men ellers er den tænkt som en lille kapsejladsbåd, der kan trailes fra  fra havn til havn.

Båden bliver kun solgt i en version, men køberen vælger så, om han/hun vil have en udstyrspakke til øvelsessejlads, kapsejlads eller tursejlads.

Og så kan den kun købes over internettet. Når værftet så melder båden klar kører man med traileren til Tyskland, og henter det lille fartøj, der trods køl og bulb let kan trailes, selv efter en mindre personbil, som f.eks. en Polo.

Racerbåd for unge mennesker

Når Dehler Varianta 18 er interessant skyldes det, at det er et oplagt og billigt kølbådsalternativ, for unge sejlere, der vil sejle kapsejlads på en billig måde.

De trækker båd og mandskab rundt fra sejlads til sejlads, og da det er en tremandsbåd, kan hele besætningen sove billigt om bord om natten mellem sejladserne.

Og hvis prisen kan holdes omkring de 100.000 kr. er det lige før at tre unge med hver sin anpart i båden, kan finansiere deres sportslige interesser, mens de er på uddannelsesstøtte.

Her kommer den til at konkurrere med den efterhånden veletablerede og velsejlende svenske CB66, som er dyrere og kun har to køjepladser. At Dehlers Varianta også har gode sejlegenskaber garantere konstruktørerne Judel/Vrolijk for.

Navnet Varianta er ikke nyt. Det brugte Dehler Væftet i starten af Dehler-epoken til sine meget specielle og dengang meget futuristiske cruisingbåde.

Europas nye begynderbåd

Hanse/Dehler satser på at Varianta 18 blive Europas nye begynderbåd, og på det marked er konkurrencen hård – især fra Frankrig.

Men hvis prisen kan holdes på 11.000 euro for en standard båd, så skal den nok få sine tilhængere. ’

Dehler Yachtbau har i hvert fald så meget blod på tanden med hensyn til små billige både, at de snart er klar med en 25 fods Varianta efter samme koncept. Større bliver Varianta bådene ikke. For så kan de ikke trailes efter nogenlunde almindelige personbiler.

I Danmark forhandles båden af Marineparken i Fredericia og Scandinavian Yacht Center Dragør.

Data:

Længde:  5,75 m

Bredde:    2,40 m

Dybgang: 1.15 m

Totalvægt: 710 kg

Kølvægt:    240 Kg

Mastehøjde 9,1 m

Storsejl       17 m2

Fok               7 m2

Flyvesejl    30 m2

Konstruktion: Judel/Vrolijk

www.marineparken.dk

www.syc-dragoer.dk

content-loader
content-loader
content-loader