Gå til hoved-indhold
sejlere fra Bogense Sejlklub, Assens Sejlklub og Middelfart Sejlklub som deltager i vinterens månedlige træning.Kapsejlads
Sejlere fra Bogense Sejlklub, Assens Sejlklub og Middelfart Sejlklub deltager i vinterens månedlige træning. Foto: Allan Borch Madsen

Snefnuggene gjorde dag til noget særligt

Sådan var det for unge ved årets første vintertræning ved Middelfart Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Der var 5 graders frost og melding om mere sne da otte Feva jolle, en Optimist jolle og to 29´ sejlere mødte op ved Middelfart Sejlklub Lørdag morgen.

Det var de 11 sejeste af i alt 16 sejlere som er tilmeldt vintertræningen i Middelfart Sejlklub Jolle og Ungdomsafdeling denne vinter.

Et par stykker, af sejlerne, havde nok håbet på at havnen var frosset så meget til at dagens vintertræning måske ville være aflyst.

Men da vinden var i nordøst var den smule is der i de seneste dage havde samlet sig i havnen, drevet ud af havnen og ikke til gene for dagens sejladser, fortæller Allan Borch Madsen.

Svært at rigge til

Jollerne blev med nogen besvær rigget til og gjort klar til dagens træning. Kreativiteten var stor da isklumper på skøder, fald, frølår mv. blev fjernet med salt, varmt vand, isfjerner og nøglespray fra bilen.

På vandet sejlede de 11 seje sejlere, to sejladser på en trekants bane, i forholdsvis svag vind.

Den svage vind gjorde at kulden ikke bed så hårdt i kinderne, men stillede store krav til koncentrationen for at holde fart i bådene. Under sidste halvdel af træningen dalede der store snefnug ned over Fænø Sund.

Snefnuggene gjorde dagen til noget helt særligt, samtidig med at de gjorde sigtbarheden meget ringe, så det var en stor udfordring at se de udlagte bøjer.

Nød varm suppe

Det var veltilfredse sejlere der nød den dejlige varme aspargessuppe i klubhuset efter sejladserne og afrigningen. Det var også en oplevelse udover det sædvanlige sejlerne fik med sig hjem i bagagen fra dagens vintertræning i Middelfart.

Det er sejlere fra Bogense Sejlklub, Assens Sejlklub og Middelfart Sejlklub som deltager i vinterens månedlige træning.

Der har også været vintertræning i oktober, november og december, årets næste vintertræninger er d. 13. februar og igen d. 13. marts, fortæller Allan Borch Madsen.

Se billeder fra dagen

content-loader
content-loader
content-loader