Gå til hoved-indhold
BroraceKapsejlads
Tre vilde bådklasser mødes på Øresund i weekenden.

Kapsejlads langs Øresundsbroen

Øresundsbroen fylder 10 år, og det fejres med ræs for Farr40, RC44 og 12-meter.

Af katrine bertelsen |

Malmö Segel Sällskap (MSS) og Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) fejrer Øresundsbroens 10-års fødselsdag i weekenden d. 5-6. juni. De to sejlkilubber afholder “Broracet 2010”, med deltagelse af RC44, Farr40 og 12-meter.

Malmø udfordrer København i tre løb

• Et for kendte sejlere, der dyster i RC44.

• Et ungdomshold fra hver by sejler mod hinanden i Farr 40.

• Et Old Boys-hold fra hver by sejler mod hinanden i den klassiske 12-meter båd.

Selve kapsejladsen foregår søndag d. 6.juni fra Malmø til København, hvor deltagerne ender ved Kvæsthuskajen i centrum af København, tæt på Nyhavn.

Alle både og besætninger vil være tilstede i Malmø om lørdagen, hvor du kan sammenligne de spændende kapsejladsbåde i tre generationer, og komme ud og prøve at sejle.

På Kvæsthuskajen (ved det nye skuespilhus) er der underholdning og mulighed for at komme på vandet med forskellige både. Her kommer bådene til kaj efter målgang og vinderne hyldes.

Kort om bådklasserne

RC 44

Bådtypen RC44 er designet af Russell Coutts. Ideen har fra starten været at lave en båd, der på alle måder er optimeret til kapsejlads. Umiddelbart efter Broracet mødes feltet i vandet nord for Tuborg Havn, hvor KDY er vært for det næste RC44 stævne.

Farr 40

Farr 40 så lyset i 1997, hvor håbet var at udvikle en ny en-type klasse, der kunne være til glæde for sejlsportsentusiaster i hele verden. Siden har den udviklet sig til en stor og meget aktiv klasse. I 2007 afholdt klassen VM på Øresund, og ved den lejlighed var der 40 både, som deltog. Båden er i Danmark mest kendt for at den danske Kronprins Frederik sejler denne bådtype.

12 Meter R Classic

Den tidligere generation af Americas Cup både er designet til at yde optimalt inden for den måleregel, som man sejler efter. Derfor er de klassiske både også med et meget stort sejlareal og optimeret efter datidens viden omkring bådkonstruktion. De to 12-metere der deltager i Broracet er designet i henholdsvis 1918 og 1936. Klassen sejlede Americas Cup fra 1958-1987 og var før det olympisk klasse. 

Læs mere på oresund10.com

 

content-loader
content-loader
content-loader