Gå til hoved-indhold
Arkivfoto: Per HeegaardKapsejlads
Arkivfoto: Per Heegaard

Danish Open gavner Bornholm med 5 mio. kr.

World Matchracing Tour er vækstmotor for øen med 43.000 indbyggere, forklarer Martin Sten Jørgensen fra Bornholm Baltic Race Week. Kvinder får wildcard til stævnet, de afløser Jes Gram-Hansen.

Af Troels Lykke |

Ud for Rønne går det i næste uge løs med Danish Open, der sidste år foregik i Marselisborg.

Udover de 61 tilrejsende sejlsportsstjerner og 9 internationale dommere, er der gjort et stort arbejde fra arrangørernes side for at trække tilskuere fra både nære og fjerne lande, samt international presse, til øen.

1000 tilrejsende

Et forsigtigt skøn fra Buisness Center Bornholm med afsæt i Visit Denmark´s kalkulationsanalyser, at der kommer en meromsætning i det bornholmske samfund på minimum 5 millioner kroner og 1000 tilrejsende.

Hertil kommer en beskæftigelse på 7,8 årsværk i détte første år sejlsportseventen arrangeres. Arrangørerne Bornholm Baltic Race Week og Kongelig Dansk Yachtklub, har en fælles overenskomst om, at såfremt arrangementet lykkes godt, kan det muligt gentages i de kommende år.

Fagkundskab på event-management området har vurderet, at uanset årets økonomiske resultat for det bornholmske samfund i år 1, vil det vokse i de kommende år - når og hvis det gentages - grundet et langt større nationalt - såvel som internationalt fokus på eventen.

Et andet sted i Danmark, hvor netop sportsevents bidrager væsentligt til den kommunale kasse er den Københavnske forstadskommune Ballerup, der fra selve kommunens side, bliver satset på international sport som vækst skaber (se ;http://dknyt.dk/sider/artikel.php?id=50351&kat=15). Dér har man etableret "Ballerup Super Arena"; på Bornholm benytter man øens unikke natur!

Penge

Arrangementet er blevet til som et rent foreningssamarbejde mellem Bornholm Baltic Race Week, Kongelig Dansk Yachtklub, Rønne Sejlklub og Buisness Center Bornholm som partner.

"Og vel at mærke stort set udelukkende med private virksomheder og fonde, samt statsmidler som bidragydere - er der altså næppe tvivl om at internationale sportsevents kan være én af måderne, at sparke vækst i typiske, yderregionale lavvækst områder," lyder det fra Martin Sten Jørgensen.

"Vi er med andre kommuners erfaringer in mente, meget spændte på at se, hvad dette kæmpearrangement vil kaste af sig til Bornholm, udover det meget flotte sportslige set-up," siger formanden for en af de lokale arrangørere, Bornholm Baltic Race Week, Martin Sten Jørgensen.

Seneste nye fra Bornholm - kvinder deltager også

 

Skipper Susanne Ward fra KDY har nu fået wildcard til Danish Open efter at sidste års vinder Jes Gram-Hansen har meldt afbud.

Susanne Ward har tidligere deltaget i fire Olympiske Lege i 470 klassen sammen med sin søster Michaela (92, 96, 00 og 2004) og lige nu kæmper Susanne og hendes team for at kvalificere Danmark til OL i 2012.

Susannes Wards hold på Bornholm bliver:

Taktik/storsejl:Trine Palludan,

Trimmer: Christina Refn og Elisabeth Wildt,

Fordæk: Mia Nini Nielsen og Majbritt Lang

http://danishopen.kdy.dk/

Sådan kommer du til Bornholm: www.bornholminfo.dk

content-loader
content-loader
content-loader