Gå til hoved-indhold
Når Classic Fyns Rundt starter for fulde sejl den 4. juni så kan man følge hver enkelt båd sømil for sømil på Classic Fyn Rundts hjemmeside. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Når Classic Fyns Rundt starter for fulde sejl den 4. juni så kan man følge hver enkelt båd sømil for sømil på Classic Fyn Rundts hjemmeside. Foto: Troels Lykke

Classic Fyn Rundt bliver publikumsvenlig

Classic Fyn Rundt og Endomondo indfører tracking, så publikum kan følge bådene rundt om Fyn. Det skal foregå via GSM-telefonsystemet.

Af erik grove |

Familier, venner og andre interesserede får i år mulighed for at følge de enkelte både sømil for sømil, når Danmarks ældste distance kapsejlads Classic Fyn Rundt gennemføres fra 4.- 6. juni. Fra Kerteminde.

  • Man går ind på Classic Fyn Rundts hjemmeside - www.fynrundt.dk- under punktet "Tracking", og så kan man se nøjagtigt, hvor de enkelte både befinder sig, fortæller stævneleder Morten Grove.

Det er et helt nyt tiltag for den brede kapsejlads og for tursejlerne, og det er blevet muligt takket være den nyeste GPS-teknik.

Målet er at gøre sejladsen mere publikumsvenligt, men oveni får man en styrkelse af sikkerheden.

Lettere ved havari

Hvis et skib skulle komme ud for havari kan man med usvigelig sikkerhed bestemme, hvor fartøjet er om man kan sende hjælpen direkte frem til de nødstedte.

  • Denne nyskabelse er blevet mulig takket være et spændende samarbejde med virksomheden Endomondo, der behandler og videresender de informationer, som firmaet får fra de enkelte sejlbåde via GSM-telefonsystemet.

  • Forudsætningen er, at man ombord har en af de moderne telefoner med indbygget GPS. Den sender så til Endomondo, der behandler oplysningerne. Det går så hurtigt, at man på hjemmesiden kan følge begivenhederne mens de sker via Endomondos Livetrack, som vises på Classic Fyn Rundts hjemmeside.

Denne nye måde er et eksperiment både for Endomondo og Classic Fyn Rundt, og for at være sikker på at systemet fungerer, indledes der den 27. april en forsøgsserie, hvor man tracker de deltagende både i Kerteminde Sejlklubs tirsdagssejladser.

Se også sejladsen bagefter

Sejlere, der har tilmeldt sig Classic Fyn Rundt, kan allerede nu benytte sig af systemet. Sporingsresultaterne gemmes af Endomondo, hvilket betyder at sejlerne efter sejladsen kan gå ind i systemet og gennemgå deres egen sejlads

  • Vi håber at denne brug af sporingssystemet tracking vil styrke interessen for distance-kapsejladser hos publikum, siger Morten Grove. De får nemlig en langt bedre mulighed for at følge med sejladserne, ikke bare ved start og mål og summariske opgørelser ude fra ruten.

Classic Fyn Rundt fra Kerteminde rummer i år rigtig mange nyheder, hvoraf en af de mest epokegørende er at de mange hyggesejlere i Danmark inviteres med, vel at bemærke på egne vilkår.

  • Fordi nogle ikke vil sejle race er der jo ingen grund at de ikke også skal have mulighed for at se Fyn udefra sammen med mange andre sejlere, kommenterer Morten Grove, som oplyser at et halvt hundrede både allerede har anmeldt deres ankomst, herimellem er der sejlere fra bl.a. Tyskland, Sverige og Finland.

Mette Lykke fra Endomondo oplyser, at det er gratis at benytte systemet bortset fra udgiften til datatrafikken, som ligger mellem 30 og 50 øre i timen.

fynrundt.dk

content-loader
content-loader
content-loader