Gå til hoved-indhold
Brødrene Bjørnholt klarede sig godt blandt de voksne sejlere til EM for Hobie Cat 16 i Tyskland. Selvom det var uden spiler.Kapsejlads
Brødrene Bjørnholt klarede sig godt blandt de voksne sejlere til EM for Hobie Cat 16 i Tyskland. Selvom det var uden spiler.

Tabt mast kostede en medalje

Daniel og Nicolaj Bjørnholt Christensen fortæller fra EM for Hobie Cat 16 i Travemünde. Brødrene sejlede en sølvmedalje hjem til SL16 U-VM i Istanbul.

Af katrine bertelsen |

Efter to hviledage hjemme efter SL16 U-VM i Istanbul, gik turen videre til EM i Travemünde. Vi tog afsted tre dage før EM startede, for at lære forholdene at kende.

Fredag d. 23. juli gik EM i gang, der var god vind, og også gode bølger, så det så ud til at vi kunne gøre det godt. Første sejlads var også god, vi lå i top 5 da vores topsjækel der holder vores for- og sidestag gik i stykker hvilket resulterede i, at vi tabte masten. Dermed måtte vi udgå af 1. og 2. race.

Det vi ikke vidste var, at vi samtidig smed muligheden for vores anden internationale medalje væk, for selv om serien var følgende: DNC, DNC, 5, 5, 3, 1, 5, 4, så var der kun otte sejladser.

På grund af manglende vind den sidste dag, kom vi ikke ud og fik den sidste sejlads vi havde brug for, da niende sejlads gav den 2. fratrækker. Så i stedet for en medalje(enten sølv eller bronze) måtte vi nøjes med en 8 plads til ungdoms EM 2010.

Dagen efter skuffelsen ved ungdoms EM, gik det rigtige EM igang. Denne disciplin er desværre uden spiler. ( Det er kun ungdomsklsserne der sejler med spiler. red.) Vi startede med en tyvstart ved en sejlads, der ikke skulle have talt, man kunne ikke gå over læ startmærke på styrbord, og man kunne gå direkte fra selvsamme mærke på bagbord direkte til topmærket, så det blev en ren transport sejlads.

Det kørte i det hele taget ikke for dommeren til EM.  Allerede sejladsen efter, da vi skulle til at gå i mål, fandt dommeren ud af at målbåden drev, så alle sejlede i mål ved målbåden i stedet for at sejle igennem det rigtige mål, der var imellem en lille metalbåd, og en fiskerbøje, da vi havde ikke fået besked på, at der var mærkeændring ved gaten.

Den næste dag fik vi 3 sejladser på i alt 6 timer fordi dommeren havde gjort det til en sport, at sejladserne skulle tage 75 minutter for de hurtigste, og over 90 min. for de sidste. Tredjedagen i voksen-EM var der meget vind, men dommeren var selvfølgelig ligeglad med, at der var en middelvind på 17 m/s, og stød op til 20 m/s. Så han sendte os ud, og vi fik den vildeste sejlads vi nogen sinde har prøvet hvor, der efter starten allerede var 10 både der var nødt til at udgå på grund af smadret udstyr, og alle lå og kæntrede.

Dem, der vandt, var dem der kæntrede mindst. Vi kæntrede kun en enkelt gang og kom derfor ind sammen med den første tredjedel af feltet. Heldigvis fandt dommeren ud af, at det nok var lidt for meget vind, så resten af dagens sejladser blev skudt af.

Den sidste dag manglede vi stadig at opfylde vores målsætning, om en top 10 placering, og at slå vores guru Detlef Mohr i en sejlads. Det gjorde vi så i første sejlads, hvor vi lavede en 5 plads, og slog Detlef Mohr, hvilket vi gjorde i 2 af de 3 sejladser den dag. Vores endelige resultat blev nr. 23, hvilket var en betydelig forbedring fra sidste års 39. plads.

Nu sidder vi her hjemme og venter på, at vi skal til VM i Kina, og vi skal også lige forbi Tyskland til et par stævner, inden vi tar den lange rejse d. 17. august.

Sejlerhilsener fra Nicolaj og Daniel

content-loader
content-loader
content-loader