Gå til hoved-indhold
Foto: Jane Basland, fyncup.dkKapsejlads
Foto: Jane Basland, fyncup.dk

Rekordomsejling af Luffe 37 i Palby Fyn Cup

Sådan kom den hurtigste Luffe 37er Sutten rundt. Læs Claus Pedersens ord. Båden blev nummer 12 overalt efter DH.

Af Troels Lykke |

Af Claus Pedersen, gast på Luffe 37eren Sutten fra Rungsted:

Vi sejlede ud 1,5 time før start for at checke strøm, vind og startlinie. Vi blev mødt af let silende regn samt en meget svag vind fra SV., hvilket ikke svarede til DMI, vi checkede endnu gang div. vejr- udsigter som lovede tiltagende vind med en let højre drejning. 

På de starter vi så og vores egne pejlinger kunne hurtigt konstaterer en kæmpe BB fordel på linien. Vi planlagde en SB halse start helt nede ved dommer båden, selvom en BB var meget fristende.

Vi pejlede SB  layline med et punkt på land således vi kunne gå fri af dommer bådens ankerkæde som var markeret med et lille jordbær.

Selve starten timede vi perfekt og var helt nede ved leeline med masser af fart i båden, vi blev desværre jordet af en X et eller andet der troede at han kunne lave BB start, vi måtte helt i vinden, valgte dog at vende og dykke en enkelt X99, men så havde vi også et helt frit spor til Tragten.

Ud for Gals klint Lå vi helt forrest i vores start og begyndte at overhale den forgående start. De både der lå nord for det vindskel der lå ca. midt i Tragten lå totalt stille, og de både der var trukket ind under Fyn var kommet for tæt på land dem trak vi også land på.

Frit spor

Strømmen i Lillebælt var svag sydgående så taktikken blev at sejle i et frit spor og eller skære så mange hjørner som muligt.

Ved Stenderup hage var vi sluppet fri af feltet og kunne tælle omkring 20 både foran, som primært bestod af Scan cap’er  og H-både.  Lige før Brandsø kom BYGEN, på et split sekund stod der 25 m/s på masten.

Vi holdte Sutten på benene, ved blot at pille genuaen, flere både omkring os smed alle sejl. Vi vendte røven lidt til og loggede 12 bare for storsejlet, og kun 15 grader under kursen.  

Da regnen og haglen stillede af og bygen trak nordpå lå der kun tre både foran.  Vi overhalede den forreste Scan cap lige ved Bågø, og vi fejrede føringen med et glas perlende.

Skæringsspiler

Vi satte skæringsspiler ved Helnæs, skiftede til runner ved Horne.  Det blæste stadig omkring 12 og vi havde en enkelt luv væltning efter fulgt af en læ væltning lige efter Lyø trille så har vi også prøvet det. 

Vi holdt føringen til Svenborg sund broen hvor Prinsen tog os lige mellem pillerne. Ved den runde marina kom X-65 med en kæmpe spiler på. 

Ved Thurø bøjen bommede vi til BB halse, og gik med skærings spiler med en nordlig kurs der gik nord om vresen, hvor vi faldt 15 grader og skiftede til runner.

Ved Storebælt Skiftede vi til Genua og stak kursen udenom Romsø. Ved Fyns hoved var der rent kryds lige i snotten, måtte ned i fokken lige før Æbleø, gik i mål klokken 08:10, med en sejltid på 19:25:20, som er ny Luffe 37 rekord.

Tak til Bogense Sejl klub for et godt arrangement.

Mvh. Sutten’s besætning

Vi kan desværre ikke se hvilken båd, der er på billedet. Foto: Jane Basland 

firstmarine.dk før de knækkede bommen igen. Foto: Michael Westermann, fyncup.dk   

www.fyncup.dk

content-loader
content-loader
content-loader