Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

match21: Ny sexet matchracer og klubbåd

Til juni flyder Greulich og Skouenborgs match21er. Lars Olsen har designet tremandsbåden, en konkurrent til Ynglingen. Pris: 200.000 kr. sejlklar. Se ny stregtegning.

Af Troels Lykke |

550 kilo kommer match21 til at veje og båden bliver med 1,5 meter bovspryd foran stævnen, hvor en gennaker sidder.

Gennakeren hales ned i en spilerbrønd, som det fx ses på 49eren. Den L-formet køl kan hæves op, så båden let kan trailes.

"Grunden til vi vil lave kølen L-formet er fordi den ikke skal hægte på mærkerne," forklarer Victor Greulich til minbaad.dk.

Vi mødte ham i Bella Center i går, sammen med designer Lars Olsen. En designer, der blandt andet har den verdenskendte DS 37er på sin samvittighed.

Beskyttet ror

Roret på match21 sidder i en kassette og roret er beskyttet i modsætning til den olympiske Elliott 6M, hvilket virker noget amatøragtigt.

Dækket er sænket 25 mm, så der bliver en kant, så du ikke drøner i vandet, når du skal bomme med spileren, hvis du udstyrer båden med spilerstage.

Udviklet med sejlere og klubber

Båden er udviklet i tæt samarbejde med kvindelige matchracere, sejlklubber og bådebyggere, der er vant til at vedligeholde klubbåde og matchracere.

"Vi vil gerne have at båden er let at vedligeholde og det er der taget hensyn til i konstruktionen," siger Victor Greulich, der også står bag match28, som bruges til VIP-sejlads, klubsejlads, matchrace og Mestrenes Mestre.

"Vi mener at match21 bliver en spændende, sjov og sexet båd til klub-sejlads matchrace og vi holder prisen nede på 200.000 kr. er planen," siger Greulich.

Slut med Ynglingen

Lars Olsen fra cde-dmd.com mener det er på tide at Ynglingen får en konkurrent og match21 bliver langt sjovere at sejle. Og selv Dorte O. Jensen, OL-bronzevinder i Yngling, har udtalt at Ynglingen er kedelig.

"Ynglingen blomstrede op da det blev en OL-båd, men nu er den snart færdig, det er på tide, at vi får den Yngling lagt i graven," siger Lars Olsen.

Lars Olsen, tv., med Victor Greulich. Mød dem i Bella Center i denne uge. På hverdage er der åbent fra 13 til 19.

content-loader
content-loader
content-loader