Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh-Christensen var favorit til at tage medaljer i Kina i 2008. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Høgh-Christensen var favorit til at tage medaljer i Kina i 2008. Foto: Troels Lykke

Høghen skal tilbage - ekstra sponsor søges

Sportschef Thomas Jacobsen tilskriver det medaljefattige år for dansk sejlsport, at blandt andre Jonas Høgh-Christensen var væk. Hvis Høghen gør comeback skal formen forbedres og penge skal skaffes.

 

Af Troels Lykke |

Jonas Høgh-Christensen skal helst være tilbage, inden isen bryder på vandet efter vinteren, hvis OL-drømmen skal overleve.

- Det er supervigtigt for mig, at få Jonas Høgh tilbage. Jeg vil sige det sådan - og nogle vil være uenige - at han er øverst på min aktuelle prioriteringsliste, siger sportschef Thomas Jacobsen til ritzau.

Det aktuelle problem med den tidligere verdensmester i finnjolle er penge. Det kan ikke løbe rundt for ham, hvis han skal satse på endnu et OL uden job og dermed løn.

Ekstra sponsor til Høghen

Derfor arbejder sejlunionen på, at private sponsorer kan dække sejlerens økonomiske tab ved at satse på finnjollen.

- Han kan gå hele vejen. Han er kommet på det her niveau, hvor man kan vinde medaljer. Det er ikke til diskussion, og det er derfor, at han er så vigtig.

- Vi skal være ærlige at sige, at vi ikke rigtig har lavet medaljer i år. Jeg tror, at det er et meget godt pejlemærke for, hvor vi står lige nu, hvor vi har manglet vores frontfigurer, siger Thomas Jacobsen.

Høghen ikke i form

Jonas Høgh-Christensen har imidlertid en udfordring omkring sin fysiske form, hvis han kommer tilbage på landsholdet. Han er slet ikke i form til OL eller store mesterskaber nu.

- Der er en risiko for, at han ikke kan være med fysisk. Senest fik han et træthedsbrud på fingeren under sejlads, og det er et vidne om, at fysikken ikke er i orden, siger Thomas Jacobsen.

Kilde: ritzau

content-loader
content-loader
content-loader