Gå til hoved-indhold
Dagens sejlads kan blive afgørende for, om Bojsen-Møller brødrene kan tage førstepladsen. Fotos: Christophe Favreau PhotographyKapsejlads
Dagens sejlads kan blive afgørende for, om Bojsen-Møller brødrene kan tage førstepladsen. Fotos: Christophe Favreau Photography

Hunger vil sejle matchrace

Den næstsidste sejlads i VM for 505 kan blive afgørende for Bojsen-Møller brødrene. Med kun to point til førstepladsen, bliver dagens sejlads nervepirrende. Vi taler med Jacob Bojsen-Møller.

Af katrine bertelsen |

Efter tirsdagens to sejladser er pointforskellen mellem den førende båd Wolfgang Hunger/Julien Kleiner og Jacob og Jørgen Bojsen-Møller bare to sølle point.

Men selv om brødrene vinder de næste to sejladser, er det ikke nok til at hive guldet hjem. Wolfgang Hunger skal også have en dårlig sejlads med alt dårligere end en andenplads, for at bane vejen for en førsteplads til Jacob og Jørgen.

Wolfgang Hunger har vundet VM i 2001, 2003 og i 2005.

Jacob Bojsen-Møller siger til minbaad.dk.
”Hunger har en lille fordel i forhold til os, så han skal være uheldig i de næste sejladser. Chancen for at vi vinder to sejladser i rap er tilstede, men vi får se.”

Matchrace

Wolfgang Hunger er begyndt at se sejladserne som et matchrace imellem ham og brødrene Bojsen-Møller.
“Faktisk begyndte vi allerede at sejle "matchrace" mod dem i en tidligere sejlads, og vi har tænkt os at holde rigtig godt øje med dem i de næste sejladser.“ siger Wolfgang Hunger.

Og Jacob bekræfter.
 
Vi tror at Hunger vil sejle matchrace mod os, så vil skal sejle fornuftigt, og sejle for at vinde. Vi sejlede godt i går, selv om det var svært med mange vindspring.”

Tredjepladsen er forholdsvis sikker til Ian Pinnell og Ian Mitchell fra England. De har samlet 22 point, hvor fjerdepladsen besættes af amerikanerne Howard Hamlin/Andy Zinn med 46 point.

Dagens sejlads, den næstsidste i stævnet, starter kl.14. Vejudsigten lover relativ svag vind fra syd, med 0,5 – 1 knob nordøstlig strøm.

Følg med i dagens sejlads live på: www.505sapworldchampionship2010.com/mashup/

Du kan se flere gode fotos her:
www.flickr.com/photos/sailingaarhus/

content-loader
content-loader
content-loader