Gå til hoved-indhold
Jesper Radich er en stjerne i Malaysia. Her er han på vej til valg af kvarfinale modstander Foto: Subzero Images/WMRTKapsejlads
Jesper Radich er en stjerne i Malaysia. Her er han på vej til valg af kvarfinale modstander Foto: Subzero Images/WMRT

Radich endnu engang i semifinale i world cup

Radich, Gramkow og Køstner i ny semifinale i matchrace. Radich skriver igen en fed blog. Der sejles i Foundation 36 i Malaysia.

Af Troels Lykke |

Jesper Radich skriver på www.jesperradich.dk

Navnet Monsoon Cup var idag så sigende, som man næsten kan tænke sig. Hele 140 mm sagde vejrudsigten, at vi skulle modtage (der falder ca 750 mm i DK – om året).

Og jeg må altså også indrømme, at jeg flere gange tænkte, at vi sejlede rundt i verdens største brusebad. Det var usigeligt vådt. Helt vildt!

Fokus for dagen var dog vores kvartfinale. Vores valg faldt på Francesco Bruni og hans fuldt professionelle hold; Team Azzurra. Bruni og besætning er meget komplet hold – virkeligt stærkt besæt på alle pladser.

Eneste svaghed, hvis man endelig skal udpege noget blandt alle styrkerne, er de ikke har så mange sejltimer i bådtypen her ved stævnet – Foundation 36.

Det er nemlig heller ikke tilfældet med vores hold, hvor 3 af os har prøvet den en enkelt gang før. Derfor var det lagt op til en meget lige kamp.

Startboxen lignede meget vores finale i Sverige tidligere i år, hvor der var meget lidt plads bag startlinien, ned til begrænsningslinie og land.

Kampen i starten gik derfor meget på, at få lagt sig på layline til styrbord ende, uden plads imellem begrænsning og egen hæk, til at den anden kunne smutte indenom. Og derfor perfekt timing til luv enden af linien – ca. 45-50 sek.

2-2....

Det lykkedes for begge hold at gøre dette et par gange, med mere eller mindre succesfulde angreb fra modstanderen. Resultatet efter de første par sejladser var 2-2, og dermed var der lagt op til en “sudden death” 5. match.

Her havde forholdene dog ændret sig en anelse, og vinden viste begyndende tegn til et venstre skift.

Vi fik dækket godt at på linien, og havde 20 sek før start kontrollen til at kunne tage venstresiden af linien med god fart, og fik sendt Bruni til højre, meget downspeed efter at have luffet sig forbi dommerbåden. Altså en split-tack start.

Ved første møde mellem bådene på krydset (first crossing), havde vi en hel længdes forspring, og ikke mindst kontrol til at kunne dække venstresiden af og tage fordel af det kommende venstreskift.

Derfra gik det meget hurtigt – vi førte med 30 sek ved første mærke og slog Bruni og team Azzurra med over 2 min!!

Ainslie mod Richard  masser af regn.

Word Cup-semifinale for 4. gang af 4 mulige

Helt formidabelt er det derfor at kunne konstatere, at vi igen sidder i en WMRT semi finale – 4. gang ud af 4.

Planen for imorgen er selvfølgelig at tage endnu et skridt opad med vores egen performance – og det tror jeg faktisk godt vi kan.

Om det rækker til en plads i finalen er vi ikke alene herrer over, men det er da helt sikkert inden for rækkevidde.

Modstanderne Mirsky, Hansen eller Ainslie

De andre 3 hold i semi’en er Torvar Mirsky, Bjørn Hansen og Ben Ainslie. Hvem vi skal match op imod, afhænger af hvem Ben vælger, da han er højst placerede skipper fra indledende runde.

Så derfor – hep med fra DK og se den gode dækning af “Sejlsport på den fede måde” på både internet, og ikke mindst Eurosport DK, der viser live fra 8-10 dansk tid.

Over and out
Jesper

www.wmrt.com

content-loader
content-loader
content-loader