Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Saint Tropez i Sydfrankrig tiltrækker masser af sejlere og rigmænd.

Nyt fra prof-sejleren Jesper Radich

Jonas Høgh-Christensen efterlyser mere dybde på minbaad.dk, men her er atter vitaminer fra en America's Cup-sejler, der fortæller om afdansningsbal i St. Tropez og matchrace på Bermuda.

Af Troels Lykke |

Årets sidste stævne i Wally klassen er altid Voiles de St Tropez, som af gode grunde afholdes i Saint Tropez, Frankrig. I den forløbne uge har jeg derfor været dernede – desværre uden mulighed for at opdatere min website – men her kommer et kort sammendrag, skriver Jesper Radich på www.jesperradich.d

På Y3K gik vi ind til sidste stævne på en samlet 2. plads i den samlede Wally-Hublot serie 2010.

Der var desværre ganske langt op til den førende båd, Magic Carpet, så vores udtalte mål for stævnet var at gøre en god figur, gå efter stævne sejren og afslutte sæsonen med et brag (ikke et sammenstød, men med et skud over linien som vinder af sidste sejlads).

Og alt gik perfekt efter planen, da vi gik i gang mandag morgen. En solid start tæt ved dommerbåden og kontrol over feltet op ad første opkryds bragte os til første topmærke som førende båd – både på rating og real time.

Vores planlagte bane, som gik rundt i bugten uden for St Tropez, indeholdt en del sejlskift pga de mange forskellige vindvinkler som den indeholdt. Halvvind med fok, code 0 på tæt skæring, A 1,5 spiler, tilbage til Code 0 osv. Altså ret spændende ret taktisk i forhold til sejlvalg og vindstrategi.

Som førende båd skulle vi dog også finde rundt på banen imellem minefelterne af vindstille områder. Og en enkelt gang gik det galt for os. Sammen med resten af feltet omkring os af mindre både, som var startet tidligere, døde vinden desværre fuldstændigt.

15 min helt vindstille, men samtidig masser af brise til vores forfølgere. På kort tid gik vi derfor fra først til næst sidst i vores klasse – og endte sejladsen som 5’er af de 11 deltagende Wally’er.

Og den oplevelse skulle desværre bliver ret sigende for vores præstation ugen igennem. Vi kom bragende ud af startboksen, og førte 6 af de 7 sejladser ved første mærke, for i flere sejladser, dernæst at bliver fanget forkert i store skift i pres og retning.

Det lykkedes os at vinde 3 af de 7 sejladser, men en diskvalifikation og nogle 4. og 5. pladser rakte kun til en samlet 4 plads blandt de 11 Wally’er.

Heldigvis holdt vi vores samlede 2. plads i Wally-Hublot serien, og sidst men ikke mindst afsluttede vi med en sejr i sidste sejlads – og dermed et brag som første båd over årets sidste mållinie.

Derfor en ikke perfekt, men stadig acceptabel afslutning på en sæson der bragte endnu en VM titel i hus til holdet. Og ikke mindst aftalte jeg en 2 års forlængelse af min kontrakt med dem.

Bermuda Gold Cup

Her søndag eftermiddag sidder jeg i London og venter på flyet til Bermuda, hvor næste udfordring står: Bermuda Gold Cup i match race. Det skal blive fedt at komme ud med nogle gode sømænd og give den gas på Match Race banerne igen. På holdet denne gang en lidt af et internationalt stjernehold:

Fordæk: Beach (Jared Henderson), tidligere Team NZ og Artemis

Trim: Mike Mottl, tidligere One World, team Origin

Stor/taktik: Rasmus Køstner

Skipper: Jesper Radich

Der træning i morgen mandag og stævnestart tirsdag. Jeg lover bedre opdateringer end den forløbne uge, som kig snart tilbage igen.

Over and out

Jesper

content-loader
content-loader
content-loader