Gå til hoved-indhold
LaDiva i brandHavne
Her går 3,75 milloner dollars op i røg og flammer. Fotos: Belinda Jones

104-fods motorbåd totalt udbrændt

I sidste uge udbrændte motoryachten ”Ladiva” i Rybovich Marina ved Palm Beach, Florida på grund af utæthed i udstødningen.

Af katrine bertelsen |

Branden startede kl. 5.30 og kl. 18 brændte den stadig. Brandfolkene vurderede, at den 31,8 meter lange motoryacht nok ville brænde det meste af natten, og det ned til vandlinjen.

LaDiva var på vej hjem til Palm Beach fra en tur til Bahamas, og var netop begyndt indsejlingen til Palm Beach Inlet, da kaptajnen opdagede en utæthed i udstødningssystemet.

Kaptajnen lagde til ved den nærmeste plads han kunne finde, og evakuerede den syv mand store besætning. Båden indeholdt 3.000 gallons brændstof, der svarer til 11.400 liter.

Ifølge et vidne var flammerne oppe i 10 meters højde, og fed sort røg dækkede området. Tre af brandfolkene kom til skade under forsøget på at slukke branden. To med brandsår og en med røgforgiftning.

Den italiensk byggede LaDiva ejes af Cristina og Bill Kallop, der også ejer John F. Kennedys yacht ”Honey Fitz”, der i øjeblikket undergår en større renovering.LaDiva blev bygget i 1994.

En lokal bådforhandler Jim Barboni, vurderer, at det næppe er muligt at redde båden eller noget af apteringen, som f.eks. massive granitbordplader og luksusbadeværelser.

“Hele båden var omspændt af flammer. Det ligner noget der skal skrottes.” udtaler han.

Branden kunne ses milevidt omkring. Foto: Belinda Jones

Kilde: Palm Beach Post

content-loader
content-loader
content-loader