Gå til hoved-indhold
Ud af 14 gennemførte sejladser blev det til hele ni førstepladser og tre andenpladser i 29er.Kapsejlads
Ud af 14 gennemførte sejladser i 29eren blev det til hele ni førstepladser og tre andenpladser.

Lübeck-brødre snuppede NM-guld i 29er

Danmark har fået endnu en guldmedalje med brødrene Christian Peter og Mads Emil Lübeck, der overbevisende vandt Nordisk Mesterskab for 29ere.

Af Troels Lykke |

Brødrene Lübeck deltager i mange nationale og internationale stævner, og i sommerferien har de ud over Nordisk Mesterskab i Sverige deltaget i 2 stævner: Kieler Woche hvor de blev nr. 3, og Europamesterskaberne i Spanien hvor de blev nr. 6.

De to sidstnævnte mesterskaber er nogle af de stævner, der sammen med stævnet i Frankrig, udgør Euro-Cuppen, som brødrene i øjeblikket fører stort.

Nordisk Mesterskab blev sejlet i Bostahusen i Sverige og foruden nordiske sejlere var der også dygtige sejlere fra Polen og Tyskland som deltog.

Ud af 14 gennemførte sejladser blev det til hele ni førstepladser og tre andenpladser. Det er godt gået af en så relativt lille klub som Yachtklubben Furesøen kan tiltrække, fastholde og udvikle så mange talenter.

Gert Eriksen, PR-ansvarlig i Yachtklubben Furesøen oplyser, at Yachtklubben satser rigtig meget på 29er-jollen som klubbens primære 2-personers jolle.

Hjælp fra A. P. Møller

Med anskaffelsen af to nye 29er-joller i foråret bl.a. med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond er Yachtklubben den sejlklub, som har flest 29er-klubjoller. Andre sponsorer støtter også op om Yachtklubben ved at sponsorere bla. 29ere, herunder ChangeWIN.

”Det er herligt at sejle på højt plan – rigtigt sjovt og lærerigt” siger Christian Peter Lübeck og fortsætter ”Vi er glade for den støtte vi allerede får fra Yachtklubben Furesøen og båd-sponsorer, men vi håber snart at få personlige sponsorer, så vi kan komme endnu videre”.

Brødrene Lübeck er kendt for deres gode humør og mange bidrag til fællesskabet, lyder det fra Sandeep Sandep Sander.

For eksempel er de trænere for Zoom8 Talent Team til en træningssamling den 21-22 august som er sponseret af Asseco og ChangeWIN.

”Vi har fået meget gennem sejlsporten og vil gerne gi tilbage” siger Mads Emil og tilføjer ”jeg husker, hvordan det var, da jeg begyndte og nogle af de erfarne støttede mig – det betyder meget”.

Bakkes op af Beton

Brødrene fortæller at der er et fantastisk godt sejlermiljø i 29er-klassen og udover den store støtte de får gennem Yachtklubben Furesøen, bakkes de også op af Kraftcenter Skovshoved og landstræner Finn ”Beton” Jensen fra Kalø Vig.

Det bliver spændende at følge brødrene Lübeck. De har planer om at fortsætte deres sejlerkariere i den olympiske 49er, men en satsning i den jolle kræver god økonomi, så derfor satser brødrene på at kunne tiltrække personlige sponsorater.

Se mere på www.yachtklubben.dk 

content-loader
content-loader
content-loader