Gå til hoved-indhold
Sådan så starten ud for de store både. Foto: c-f-r.dkKapsejlads
Sådan så starten ud for de store både. Foto: c-f-r.dk

54 timer rundt om Fyn - 21 både sejler stadig

Natten havde intensiv aktivitet samt en undsætning fra DSRS efter en grundstødning. Både risikerer at sejle i 54 timer, siger stævneleder Morten Grove til minbaad.dk. Se også blog fra Jægersoldat, der sejler twohanded.

 

Af Troels Lykke |

Det bliver en lang sejlads, her til morgen klokken syv, sejlede 21 både fortsat.

Omkring kl. 23.30 og 3 timer frem kom der mange både ind, og dermed var der travlt med at servere suppe, printe resultater, tage sejlere i mål, udlevere glas og trække lod om sponsorpræmier, skriver Classic Fyn Rundt, www.c-f-r.dk

Kl. 2.13 indløb en besked om, at en deltager på vej hjem var gået på grund og havde brug for assistance. DSRS blev adviseret og sejlede til grundstøderen, der dog kom fri ved egen hjælp, netop som DSRS kom frem til ham.

32 både udgået 

I aftes fortalte den 44-årige stævneleder Morten Grove til minbaad.dk, at bagtoppen af feltet lå ved Helgenæs, han fortalte også at 32 både ud af 167 var udgået på grund af for lidt vind.

"Vi havde faktisk forventet flere udgåede både på grund af den manglende vind. Tidsgrænsen er søndag klokken 17, men så har man også sejlet 54 timer," siger Morten Grove, der normalt sejler Banner 30

Hele familien Grove hjælper til

Det er første år Morten Grove er stævneleder. Hans hustru, Lene, hjælper til i bureauet og hans far, journalist Erik Grove, skriver pressemeddelser for stævnet, mens stævnelederens søn sejler med i Classic Fyn Rundt på en Molic 10 meter.

"Vi er 34 der hjælper til i stævnet, det er hårdt, men også sjovt, heldigvis har vi en del erfarne folk med, der har prøvet Fyn rundt sejladsen før," siger Morten Grove, der skulle arbejde i nat.

Jægersoldadat på Lotus 40 er i mål, læs hans ord.: blogs.jp.dk/adventureforlife/

content-loader
content-loader
content-loader