Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Team Ulrikkeholm startede suverænt i Calpe

Med 5 sejre og 1 nederlag, har Team Ulrikkeholm fået en flyvende start på XII International Womens Match Race Criterium 2010 i Spanien. Meldgaard deltager også.

 

Af Troels Lykke |

Team Ulrikkeholm bestående af fordækker Sara Keir Wright, tailor Joan Hansen, trimmer Tine Kjærgaard, taktikker og storsejlstrimmer Louise Ulrikkeholm og skipper Camilla Ulrikkeholm sejler i disse dage Grade 1 stævne i Calpe, Spanien.

Et stævne, der trods olympiske satsninger stadig er velbesøgt af højt rangerede besætninger, der tilsammen danner et utroligt hårdt felt.

Fly udsat

Ulrikkeholm-holdet fra Royal Matchrace Center, fortæller:

Vi kom uventet sent af sted, da vores fly mandag eftermiddag blev udsat til tirsdag morgen kl. 6.30, da vi stod i gaten og var klar til at boarde.

Det var noget af en forskrækkelse, men vi nåede alt til tiden og var endda på vandet til træning tirsdag eftermiddag kl. 16-18.

I går startede stævnet med middel vind fra syd/sydvest og let overskyet vejr. I første sejlads skulle vi møde Klaartje Zuiderbaan (10) og vandt overbevisende efter en start ved læ mærke, hvor vores timing var perfekt.

Generelt har vi lavet gode starter hele dagen og har slået Anna Tunnicliffe (4) på trods af en uheldig start med en straf.

Spændende mod Spithill

Derudover har der været spændende sejladser mod Katie Spithill (3), Silke Hahlbrock (5) og Margarita Cameselle (40), hvor vi holdt føringen hele vejen rundt. I sidste sejlads tabte vi desværre til Tamara Echegoyen, hvor vi var mentalt og fysisk trætte efter en meget lang dag.

Vi kom lige ud af en splitstart og hun havde den ’rigtige’ side fra start og lavede ingen fejl, så det gjorde det svært at komme tilbage.

Det er kendetegnende for det hårde felt, at der bliver lavet meget få fejl og som bagerste båd, skal der kæmpes hårdt for at komme foran.

Dagen har været præget af utrolig god kommunikation ombord, hvilket vi hjemmefra havde tippet til at være vores svageste punkt.

Gode kald fra Louise

Louises kald op ad banen har været overbevisende og rigtige stort set hver gang, til trods for, at hun ikke er holdets faste taktikker.

Camilla og Louises samarbejde om taktikken, sammensat med et hårdt arbejdende crew har resulteret i dagens superscore: 5-1.

I morgen mangler vi at sejle 4 sejladser, før vi har mødt alle.

Nu skal en god gang aftensmad og en god nats søvn nok sikre klare hoveder igen i morgen, så vi forhåbentlig kan gøre det ligeså godt i morgen, som vi gjorde i dag!

Mange hilsner Sara, Joan, Tine, Louise og Camilla.

Se stævnesite her - læs også Team Meldgaards beretning her

content-loader
content-loader
content-loader